top of page

A III. kerületi Torna és Vívó Egylet  létesítménye Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának tulajdona. Az önkormányzat elkötelezett a III. kerületi verseny- és tömegsport támogatásában, az egészséges életmód és a preventív egészségmegőrzés népszerűsítésben, ezért a III. kerületi Torna és Vívó Egylet részére a 2015-ös és 2016-os TAO Sportfejlesztési Program megvalósításához összesen bruttó 532.957.049,-Ft összegű forrást biztosított, amivel az Egyesület vízilabda és labdarúgás szakosztályainak infrastrukturális alapjait raktuk le közösen. Ezen túlmenően az Egyesület létesítményének atlétika pálya fejlesztéséhez 73.115.122,-Ft összegű támogatást nyújtott.
 
A létesítményben végrehajtott fejlesztések fő célja, hogy XXI. századi körülmények között legyen biztosított a nemzetközi színvonalon működő és teljesítő atlétika, labdarúgó, valamint vízilabda utánpótlásbázis működtetése és a sportközpont a kerület lakóinak és diákjainak is lehetőséget nyújtson a szabadidős tömegsportra.
 
Az önkormányzat és az Egyesület közötti szoros együttműködés lehetővé teszi, hogy a TVE edzői és szakemberei a kerület iskoláival és óvodáival összefogva az oktatási intézményekben tartsanak foglalkozásokat és fejlesztéseket a gyermekek számára, valamint lehetőség nyílik arra is, hogy a kerületi óvodák és iskolák tornaórai foglalkozásait alkalomszerűen a sportlétesítmény területén tartsák meg. Az Önkormányzat-Egyesület együttműködésében az önkormányzat szociális intézményei rendszeresen megszervezhetik  a nagyobb  sporteseményeiket a felújított létesítményben ezáltal biztosítva az idősebb korosztálynak, a nehezebb sorsú, vagy a fogyatékkal élő óbudaiaknak is a közösségi sportolási lehetőséget.
 
Az uszoda fejlesztésének köszönhetően ezentúl a TVE sportközpont is szeretettel várja azokat a fiatalokat, akik Magyarország sikersportjaiban, a vízilabdában és az úszásban szeretnék kamatoztatni tehetségüket. A medence természetesen az óbudai lakosoknak is rendelkezésére áll. A létesítményben minden lehetőség biztosított ahhoz, hogy kemény edzésmunkával Óbuda-Békásmegyerről kerüljenek ki a jövő olimpiai bajnokai.”

obudabekaslogo_RGB.png

PÁLYAMEGKÖZELÍTÉSI ÚTVONALAK

Edzések ideje alatt

Létesítmény rend mérkőzés nap

600 fő befogadásáig

600+ megnyitott vendégszektorral

bottom of page