top of page
Keresés

Él a remény, hazai pályán harcolhatják ki Illés Heniék az MK-elődöntőbe jutást!


Fotó: Szabó Péter

Bár nyernie nem sikerült pénteken, a továbbjutás reménye még él női pólócsapatunk számára a Magyar Kupában. Lukács Dénes együttese a negyeddöntő első mérkőzésén kétgólos vereséget szenvedett a BVSC otthonában, ám a minimálisnak mondható különbség ledolgozhatónak tűnik, főleg, hogy a szombaton 18 órától kezdődő második összecsapást már hazai pályán, csodálatos közönsége előtt játszhatják Illés Heniék.


Nem kezdett jól csapatunk a Szőnyi úton, a BVSC 3-1-gyel nyitotta az első negyedet. Ezt követően Lukács Dénes lányai megrázták magukat, átvették az irányítást és Illés Henrietta, valamint Brezovszki Gerda találataival 3-2-re hozták a második negyedet. A találkozó a folytatásban is tipikus ki-ki meccs volt, a harmadik negyedben osztoztak a csapatok a gólokon (1-1), míg az utolsó játkérészt a hazaiak hozták (1-0), így alakult ki a 7-5-ös végeredmény. Csapatunk góljaiból Brezovszki Gerdán és Illés Henin kívül még Gyöngyössy Anikó és Kudella Panna vették ki a részüket, de a második mérkőzésen ennél azért több kell támadásban. Ziccerek maradtak ki a mi részünkről, ezeket a szombati találkozón ki kell használni, hogy meglegyen a történelmi továbbjutás és elődöntőt játszhasson Lukács Dénes csapata a Magyar Kupában.


„Ilyen szintű ellenféllel szemben egy ilyen kiélezett mérkőzésen nem engedhetünk meg magunknak több eladott labdát és ennyi elpazarolt helyzetet sem. Úgy gondolom, hogy ez döntött a mérkőzésen, a gyenge helyzetkihasználás. Ha védekezésben ugyanezt tudjuk hozni, viszont támadásban sokkal pontosabban tudjuk befejezni a ziccereinket és kihasználjuk a helyzeteinket, akkor úgy gondolom, hogy ebből a párharcból győztesen jöhetünk ki.” – hívta fel a figyelmet a hiányosságokra, egyúttal mutatott rá arra, hogy mi kell a továbbjutáshoz csapatkapitányunk, Illés Heni.


A Magyar Kupa negyeddöntő második mérkőzését szombaton 18 órától rendezik. A kétgólos hátrány ledolgozhatónak tűnik, de ahhoz a jobb helyzetkihasználás mellett még valamire szüksége lesz a lányoknak, ez pedig nem más, mint a csodálatos szurkolótáboruk! Legyünk minél többen ma esete a Kalap utcai uszodában és szurkoljuk ki a lányoknak a történelmi győzelmet!

bottom of page