top of page
Keresés

Óriási az érdeklődés, ezért fejlesztjük az úszás és úszásoktatás képzését a TVE uszodábanJanuártól jelentősen átalakult szakosztályunk alapképzése az úszásoktatás. Bővült az oktatásból kilépő gyermekek, illetve a már úszástudással rendelkező jelentkezőknek is nagy lett a létszáma, így elindítottuk az úszó edzéseket is a gyermekek számára.


Lukács Dénes szakmai igazgató:


"Miután idekerültem 2019-ben úgy éreztem, hogy jelentősen hátrányban vagyunk a többi egyesülettel szemben, mert a mi uszodánkban nincs úszásoktatás, ezért az óbudai gyerekek máshol tanulnak meg úszni, így sokan ottragadnak a lakhelyüktől távolabb eső uszodákban. Megszerveztük és elindítottuk az oktatást, igaz csak mély vizes medencénk van jelenleg, de mégis rendkívül sikeresen működik, az érdeklődés pedig töretlen, amiért nagyon hálásak vagyunk. Ugyanakkor szembesültünk egy újabb feladattal, hogy az oktatásból kilépő, de még a vízilabda sporthoz kicsi gyermekek részére is kell alternatívát kínálnunk, hogy az alapokat megszerezhessék. Nem beszélve arról, hogy vízilabda szakosztályunk egyre több versenyben érdekelt, ezért már nem vagyunk az az ismeretlen kisegyesület mindenki számára, így egyre többen keresnek meg bennünket már alap úszástudással, amit szeretnének fejleszteni.


Szakosztályunk vezetése egybehangzóan úgy határozott, hogy lépnünk kell, amennyiben meg szeretnénk tartani a nálunk örömmel sportoló 5-10 éves korosztályt. Ez azt jelenti, hogy az eddigi úszásoktatás fennmarad, de mellette elindítjuk az úszó edzéseket, amire mostantól bátran jelentkezhetnek az érdeklődők. Kibővítettük a foglakozások időtartamát is, konkrétan inkább úgy fogalmazhatnék, hogy megdupláztuk a napi edzésidőt, az eddigi 60 perc helyett már 2 x 60 percben tudjuk fogadni a gyermekeket, ezáltal segítséget is nyújtunk a családoknak, mert szabadon választhatnak az idősávok közt, ami nagy könnyebbség a mai világban. Minden nap 15.00-17.00 óra között vannak a foglalkozások, ez nagyon jól összeegyeztethető az iskolai és óvodai programokkal. Tervezzük a jövőben a szombati napokra is bevezetni az edzéseket, remélem, rövidesen erről is beszámolhatunk. A képzés szakmai vezetője Tóth Ádám lett, aki nagy örömünkre fogadta megkeresésünket. Ádám szakmai munkáját az itt dolgozó kollégák, Brezovszki Gerda, Pilny Gábor és Fekete Dávid segítik a mindennapokban."Tóth Ádám, úszásoktatás és úszó alapképzés edző:


"Bárány Attila szakosztályvezető megkeresésére kerültem ide, nagy örömmel fogadtam az ajánlatot. Eljöttem néhány alkalommal ismerkedni a közeggel és leültem a vezetéssel az elvárásokat és a célokat megbeszélni. Fontos, hogy együtt tudjunk gondolkozni, és nagyon tetszettek a szakosztály elmúlt két évben elért eredményei, valamint az, hogy mindenki úgy tekint a jelenlegi helyzetre, hogy fejlődni szeretnénk tovább. Ennek a folyamatnak leszek a részese, talán mondhatjuk, az alapjait tudom és próbálom erősíteni a legkisebb korcsoportokkal."


#tve1887 #tveuszas #uszasoktatas #vizilabdaelokeszítobottom of page