top of page
Keresés

"Örülök, hogy ezzel a kerettel együtt szenvedek a vízben minden nap!" - Interjú Keresztes AnitávalTovábbra is csapatunkat erősíti, és az új szezonban is óbudai sikerekért ugrik medencébe OB1-es csapatunk szélsője, Keresztes Anita. Anita rendkívüli teherbírásáról és hozzáállásáról már sokszor tett tanúbizonyságot, és ezen tulajdonságok miatt az itt eltöltött évei alatt minden óbudai szurkoló szívébe belopta már magát. Hosszabbításának apropójából ültünk le vele kicsit beszélgetni célokról, az alapozással járó nehézségekről, de rutinos játékosunk kitért a csapat körüli remek hangulatra is. Interjúnkat a megszokott kérdezz-felelekkel zártuk, ahol a vízilabdával kapcsolatos kérdések mellett személyesebb dolgokat is megtudhatunk Anitáról.Össze tudod számolni, hogy hányadik felkészülési időszakod kezded meg?


Nem tudom pontosan, talán a tizenharmadik, tizennegyedik felkészülésem a mostani.


Hogyan zajlik az alapozás, hogy bírod a folyamatos kőkemény munkát?


A munka mindig nehéz, ha teljes erőbedobással és akarattal csinálja valaki. Mindenkin látom, hogy küzd és élvezi a felkészülést, kivéve a hosszabb úszásokat, de olyan vízilabdásról még nem hallottam, aki szeret faltól falig úszni. Ez valószínűleg furán hangzik, de örülök, hogy ezzel a kerettel együtt szenvedek a vízben minden nap! Egytől-egyig mindenki motivált és pozitív, ilyen társaságban nagyon jó edzeni, úgy érzi a játékos, hogy van kikért és miért harcolnia!


Van olyan, amit kifejezetten nem szeretsz, illetve szeretsz?


Egyértelműen az úszó edzéseket nem kedvelem, de úgy sejtem ezzel rengetegen így vannak a csapatból. A labda-technikás edzéseket mindig várom.


Átalakult a keret, többen távoztak, de érkeztek is sokan. Most már egy ideje együtt készültök, voltak edzőmeccsek is, így van benyomásod arról, hogy erősödött-e a csapat a tavalyihoz képest.


Igen, erősödtünk, masszívabb lett a csapat, főleg a középső tengelyen. Igazából majdnem minden posztra érkezett új játékos. Egyre jobban csiszolódunk össze a vízben, a parton egyáltalán nem volt nehéz.


Milyennek érzed a csapatkohéziót?


Nagyon jónak érzem! Úgy gondolom, ha a parton megvan az összhang, akkor a vízben is meglesz. Személy szerint én mindig várom az edzéseket, hogy kivel milyen vicces dolog történt épp aznap. Természetesen a vízbe ugrás után a munkára koncentrálunk. Céljaink vannak, és a medencében érezni a tüzet, hogy mindenki el is akarja érni ezeket.Tavaly az idény csúcspontja a kupa négyes döntő volt - milyen eredménnyel lennél elégedett a mostani szezonban a bajnoki, illetve a kupa sorozatban?


A Magyar Kupában ismét szeretnénk a négy köze jutni, de ehhez a szerencse is kell a sorsolás miatt. Az első lépés, hogy a csoportból továbbjussunk, ez amúgy elvárás is. Az idei bajnokságban szeretnénk elérni az 5. helyezést, az se lenne baj, ha előrébb végeznénk, de ez a realitás. A tavalyi szezonhoz hasonlóan várható, hogy az 5. hely sorsa a BVSC, Szentes és köztünk fog eldőlni. Brusztos mérkőzésekre számíthatunk, küzdelemből nem lesz hiány.


Mik a személyes céljaid a szezonban?


Szeretnék jobb lenni, mint tavaly, illetve azt szeretném, hogy megvalósítsuk közös célkitűzéseinket. Mindenképp stabilabb teljesítményt szeretnék nyújtani, hogy mindig számíthassanak rám a többiek.


Kérdezz-felelek

Becenév (ha van): Bósza
Születésnapod: 1999.07.04.
Posztod: minden, kivétel center és kapus
Előző csapatod / csapataid: Kecskeméti Sportiskola, BVSC , Tvse , OSC, Eger 
Legkedvesebb eredményed: Magyar Kupa 1.hely
Mi az az edzésfajta, amit a legkevésbé szeretsz: úszás
Mi az az edzésfajta, amit a leginkább szeretsz: labdás
Vízilabdán kívüli kedvenc sport: díjugratás
Példaképed (ha van): nincs
Kedvenc étel: jalapeno
Kedvenc ital (lehet alkoholos is J ): Hugó 
Kedvenc film: Úriemberek
Kedvenc sorozat: The Witcher
Kedvenc zene: Sia: Unstoppable
Kedvenc könyved: Rupi Kaur- Tej és méz
Kedvenc nyaralós helyed: nincs
Elegáns, vagy sportos: mindkettő
Mi a hobbid: golf
Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén (válaszolhatsz akár hosszabban is J ): OB1: 5.hely, Magyar Kupa: final fourba kerülés


bottom of page