top of page
Keresés

Újabb nehéz feladat, újabb bajnokaspiráns vár Lukács Dénes csapatáraHarmadik bajnoki mérkőzésén harmadik kőkemény riválisa ellen ugrik medencébe OB I-es női pólócsapatunk. Illés Heniék ezúttal szombaton a UVSE otthonában vendégszerepelnek és bizony nem a legjobb előjelekkel várják az összecsapást, ugyanis túl azon, hogy egy újabb bajnokaspiráns az ellenfél, csapatunkat példátlan sérüléshullám tizedeli.


A Fradi elleni idénynyitó, majd a Dunaújváros elleni első hazai bajnoki után a harmadik forduló sem hoz könnyű mérkőzést Lukács Dénes csapata számára. Az UVSE eddig két találkozóját megnyerte, az első játéknapon a Tatabányát győzte le 17-4-re, majd a második fordulóban a Győrt simázta le (19-4). Az irányított bajnoki sorsolásnak hála tehát, a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese két, számára habkönnyű mérkőzéssel a háta mögött várhatja a harmadik fordulót, míg a papíron gyengébb kerettel rendelkező Kerület két bombaerős csapattal kellett, hogy felvegye a harcot az első két fordulóban. „Teher alatt nő a pálma!” - szól a mondás és bizony a lányok megkapták a terhet, de küzdöttek is becsülettel! A Ferencváros ellen a mérkőzés majdnem feléig jól nézett ki a játék, a Dunaújváros elleni meccsben pedig még annál is több lehetett volna, csak hát a kulcsjátékosok kidőlését ezen a szinten egyelőre még nem bírja el a csapatunk!


"A nyári felkészülés során szebb reményeink voltak, annak ellenére, hogy tudtuk az élcsapatok elleni mérkőzésekkel kell kezdenünk. Mindenképpen az volt a célunk, hogy az új kerettel felvegyük a versenyt, és komoly küzdelemre kényszerítsük ellenfeleinket. Eddig ez részben sikerült, mert a Fradi ellen csak az elején, míg az Újváros ellen a mérkőzés nagy részében méltó ellenfelek voltunk. Nem tudom milyen állapotban leszünk szombatra fizikálisan, mert kilenc emberrel játszunk sorozatban, ez lesz a harmadik mérkőzésünk nyolc napon belül, de mindent el fogunk követni a jó mérkőzés érdekében.” – kezdte a szombati bajnoki felvezetését Lukács Dénes.


Az Újpest az egyik bajnokaspiráns, ehhez kétség sem férhet, keretét válogatott játékosok alkotják, ráadásul a kispadja is hosszabb. Kispad persze nálunk is van, a gond csupán az, hogy a sérültek miatt vezetőedzőnk nem nagyon tud kit leültetni rá.


„Fiatal és nagyon gyors csapat az Újpest, tulajdonképpen a jövő csapata is lehet, ha együtt marad. Ellenfelünk keretének egy része felnőtt válogatott, a másik fele pedig a junior válogatott tagja, gondot csupán az okoz, hogy ki maradjon ki az egyes mérkőzéseken, mert olyan sokan vannak. Nehéz lenne kiemelni bármit a játékukból, mert szinte minden poszton több minőségi játékosuk van, és nehéz előre megjósolni, hogy ki milyen napot fog ki. Sokat mi nem tudunk változtatni a felállásunkon, pillanatnyilag ez a helyzet nálunk, de teljesen felszabadultan érkezünk a találkozóra.”


A mérkőzést szombaton 18 órától rendezik a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

bottom of page