top of page
Keresés

Szurkolói szemmel az ankétrólCsütörtökön szurkolói ankét volt a klubszobában, az érdeklődők pedig megtöltötték a termet, minden hely elkelt.

A vezetőség részéről Csákvári László elnök, Jakab Zoltán ügyvezető igazgató és Alföldy Csaba létestményfejlesztési projektvezető, a felnőtt csapat képviseletében pedig Filó Tamás volt jelen.

A megbeszélés elején természetesen a felnőtt csapat körüli dolgokról, játékosmozgásokról volt szó. Csákvári László elnök elmondta, hogy a felkészülés elején a tavalyi keretből Varga László vezetőedző leadott egy névsort, akikkel mindenképpen szeretne együtt dolgozni, ehhez jöttek hozzá az újonnan érkező játékosok. Ezt követően természetesen szóba került az is, hogy Varga László időközben felállt a kispadról. Csákvári László kiemelte, hogy a klub és a szakember jó viszonyban váltak el egymástól, viszont az új edző kinevezésével kapcsolatban nem szeretnének kapkodni, és bár képben van egy pro-licences szakember, aki szívesen jönne a csapatunk mellé, de őt nem kívánta megnevezni, amíg a szerződtetése teljesen biztos nem lesz. Addig a csapatot Tóth András irányítja majd.

A cél immár az, hogy 2 éven belül NB2-re esélyes csapatot alakítsunk ki.

Ezt követően Filó Tamás beszélt röviden a csapaton belüli helyzetről. Elmondta, hogy sok a fiatal, akiket nagy munka lesz egy jól működő csapattá kovácsolni, de mivel tehetséges játékosokról van szó, az elvégzett munka idővel meg kell hogy látszódjon az eredményekben is. Valamint szó volt róla, hogy a nem túl szerencsés időpontban történt edzőváltás okozott némi zavart, de a vészmegoldásként beugró Tóth András remek munkát végez, és hamar sikerült túllépni a nehézségeken.

Ezután Jakab Zoltán vette át a szót, aki elmondta, hogy nagyon nagy munka volt a klubon belül uralkodó zűrzavart rendbe tenni, de júliustól mindenki új szerződést kapott, és immár ez alapján dolgoznak az edzők, a játékosok, és a klub többi alkalmazottja.

A klub megállapodást kötött az Uzsoki Kórházzal, így az egyesület sportolóit bármikor soron kívül vizsgálják és kezelik az intézményben.

Az ankét vége felé Alföldy Csaba tájékoztatta a jelenlévőket a sporttelep várható fejlesztéséről. Ehhez a szükséges önerőt önkormányzati segítséggel sikerült előteremteni, és jelenleg arra várunk, hogy a pályázat elbírálásánál a tervezett fejlesztésekből mennyit hagy jóvá az MLSZ TAO fejlesztésekért felelős bizottsága.

Tervbe van véve egy tanuszoda építése a beton parkoló helyén, továbbá több műfüves pálya, atlétikai ugró és dobó számokhoz szükséges pályák a kapu mögött, valamint egy új klubház építése. Az ebből engedélyezett elemeknek jövő júliusig el kell készülniük.

A végén újra Csákvári Lászlóhoz került a szó, aki mesélt a Southamptonnal kötött megállapodásról. A cél elsősorban az lenne, hogy a klubnál nevelkedett tehetséges fiatalok ne csupán NB1-es csapatokhoz, de akár egy Premier League csapathoz is kiutazhassanak próbajátékra, valamint hogy ezzel is ösztönözzék és segítsék az ifjú játékosokat, hogy idegen nyelveket sajátítsanak el. Ehhez egyébként még egy adalék, hogy a klub mostantól külön angol tanárt alkalmaz, aki foglalkozik a gyerekekkel, tehát innentől kezdve nem csak focizni, de angolul is tanulhatnak majd a fiatal focistapalánták és atléták.

Összességében tehát jó hangulatban telt az ankét, a vezetők olyan jövőképet festettek fel, amivel könnyen lehetett azonosulni. Azzal természetesen mindenki tisztában van, hogy ennek a megvalósításáig még hosszú és rögös út vezet, de az olyan dolgok, mint a kórházzal kötött megállapodás, és a fiatalok angolra tanítása már mutatja, hogy a klubvezetés igyekszik profi módon gondolkodni és a lehetőségeinkhez mérten profi körülményeket teremteni.

A cél pedig az, hogy minél több gyerek és kerületi lakos tudjon a lehető legmagasabb szinten, a lehető legjobb körülmények között sportolni itt nálunk, a III. Kerületi TVE-nél.

R.P.

bottom of page