top of page
Keresés

Filó Tamás búcsúmeccse a hétvégénRégóta gondolkodik, de úgy tűnik eldöntötte. Ezek mindig nehéz pillanatok. Valaki, aki kisgyermek kora óta minden nap a futballpályán edz, készül a hétvégére, eldöntötte, hogy befejezi aktív labdarúgó pályafutását.

Saját nevelésű 37 éves középső védőnkkel, Filó Tamással beszélgettünk.

Mikor kerültél a Kerülethez és mennyit játszottál nálunk?

1996. júliusában. 1999-ben távoztam egy fél évre Érdre, de 2000-ben visszajöttem, amikor a csapat elköltözött Csepelre. Egy évig játszottam ott.

2013-ban újra visszajöttem a nevelőegyesületemhez. Az volt az álmom, hogy ha itt kezdtem a labdarúgást, itt is hagyjam abba.

Pályafutásod során milyen csapatokban játszottál és milyen eredményeid vannak?

Az Eger csapatába igazoltam, ezután a Videoton, majd a Diósgyőr következett. 2003-ban kerültem Tatabányára, ahol bajnokságot nyertünk a másodosztályban. Ezután 3 évig játszottam NB I.-ben a Tatabánya színeiben, ahol csapatkapitány is voltam. Nagyon szívesen emlékszem azokra az évekre.

2007-ben a Budapest Honvédhoz igazoltam, ahol Magyar Kupát nyertem a csapattal, játszottam európai kupamérkőzéseken. Az első osztályban 117 mérkőzést játszottam, 7 gólt szereztem. 2010-től harmadosztályú csapatoknál voltam amíg vissza nem tértem ide.

Milyen további terveid vannak a sporttal illetve a labdarúgással?

Tanári diplomám van. Általános iskolai testnevelő tanárként dolgozom évek óta. Emellett 3 éve edzősködöm itt és nagyon élvezem a munkát. A klubnál maradok, mint utánpótlás edző, szeretném átadni a fiataloknak a tapasztalataimat.

A sors akarta így, hogy pont a Tatabánya ellen játsszunk az utolsó fordulóban?

Talán igen. A pályafutásomban a két legkedvesebb csapat játszik egymással a búcsúmeccsemen. Ez így volt megírva!


bottom of page