top of page
Keresés

Dupla diadal


Hétvégi bajnoki fordulók értékelése U17 és U16

Az U17-es korosztályban ezúttal egyazon napon két mérkőzésen is pályára léptek játékosaink. Szeptember 17-én szombaton reggel 9 órás kezdéssel, hazai pályán játszotta bajnoki mérkőzését az U17-es keret az MLSZ III. A csoportjában a REAC ellen, majd délután 16 órától a BLSZ U16-os bajnokságban mérkőztünk meg az FFC csapatával, idegenben.

Az U17-es mérkőzésen kifejezetten küzdelmes, kiegyenlített játékot láthattunk, egy fizikálisan erős, kellemetlen stílusban játszó ellenféllel szemben. Csapatunkból Hámori Ákos (24. perc, egy szép támadás befejezésével) és Orosházi Bence (77. perc, egy remek átlövéssel) voltak eredményesek, ezekre a gólokra ellenfelünk már csak a 84. percben tudott válaszolni, ám ez is csupán az eredmény szorosabbá tételére volt elegendő, így összességében megérdemelten szereztük meg a 3 pontot a 2-1-re végződő mérkőzésen. Elsősorban játékosaink hozzáállását, küzdeni tudását illeti dicséret, a párharcok bátor felvállalása és az áldozatkész védekezés mellett igyekeztünk az ellenfél nyomása alatt is a saját játékunkat játszani.

A délutáni U16-os mérkőzésen elért 20-1 arányú sikerünkre úgy gondolom, a „gólzáporos” jelző már kevés. Mindazonáltal, örömteli tény az, hogy ilyen nagy gólarányú győzelmet könyvelhettünk el, és több játékosunknak is sikerül megtöbbszöröznie góljainak számát (sőt, a 2002-es korosztályból feljátszó Csernyicki Szerhij egymaga 5 góllal járult hozzá a sikerhez!), illetve játékosaink közül többen is sérülésből visszatérve pályára léphettek ezen a mérkőzésen, ami szintén pozitívum. Messzemenő szakmai következtetéseket ebből a mérkőzésből levonni azonban nem érdemes, a kellő magabiztosság mellett már a következő bajnokira készülünk.


bottom of page