Keresés

Győzelem a BLSZ U16 bajnokság rangadójánOktóber 21-én pénteken délután hazai pályán fogadtuk az ESMTK csapatát. A tabella első két helyén álló csapat mérte össze tudását, a vendég együttes egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, mindössze 3 ponttal állt mögöttünk a bajnoki pontvadászatban. Ennek megfelelően, parázs hangulatú és nehéz mérkőzésre készülhettünk.

A játékosok mind a heti munkában, mind a mérkőzést megelőző megbeszélésen és a bemelegítés során érezhetően motiváltak, győzelemre elszántak voltak, ennek megfelelően sikerült kezdenünk a mérkőzést, amelynek gyakorlatilag az elejétől fogva komoly mezőnyfölényt tudtunk kialakítani. Ez a 15. percben érett góllá, Orosházi Bence vette be ellenfelünk kapuját, majd egy 10 perces periódusban gyakorlatilag sikerült is eldöntenünk a mérkőzés alakulását: Papp Milán 21. és 30. percben szerzett gólt, a kettő között „félúton” pedig Mészáros Richárd volt eredményes. Végül a félidőt ismét egy Mészáros gól zárta, így 5-0-s vezetéssel fordulhattunk. A második félidővel kapcsolatban lehet némi hiányérzetünk, ugyanis a csapat mintegy belekényelmesedve a több gólos vezetésbe, sokkal több teret engedett ellenfelünknek, akik a lelkes támadásaink következtében fellazuló védelmünket többször is próbára tették. Ezek sajnos két alkalommal is kapott gólban mutatkoztak be, a 72. és a 80. percben, de mindezzel együtt nem mutatkozott komoly esély a vendég csapat számára, hogy szoros(abbá) tudja tenni a mérkőzést. Végül a 87. percben a fellépő Nagy Gergely alakította ki a 6-2 arányú végeredményt.

Fontos mérkőzést sikerült nyernünk, elsősorban az 1. félidőben mutatott fegyelmezett és tudatos játékunknak köszönhetően. A jövőben mindenféleképpen figyelnünk kell arra, hogy a magabiztos vezetés birtokában sem adhatunk alább ebből a fegyelmezett és koncentrált játékból.