top of page
Keresés

Ezüstérem a Pékpont kupán U12A Bozsik tornák és a Kölyökliga őszi fordulóinak lezárultával megkezdődött a teremtornák időszaka, ahol jellemzően a futsal szabályainak megfelelő területen és létszámban zajlanak a küzdelmek. Az U12 csapatával több ilyen tornán is részt fogunk venni, ezek közül az első állomás volt a Vasas Fáy utcában található, sátorral fedett pályáin megrendezett IV. Pékpont kupa.

A kiírásnak megfelelően november 27-én vasárnap 14 órakor vették kezdetüket a torna küzdelmei, amely számunkra azért is volt kihívás, mert az U12-es csapattal az U13-as tornára neveztünk, jó erőpróbának tartva, hogy az egy évvel idősebb játékosok ellen, nagyobb iramú és fizikálisan keményebb küzdelmeket hozó mérkőzéseket játszhassunk.

Első mérkőzésünkön végig remekül játszva, sorra alakítva ki a gólhelyzeteket uraltuk a mérkőzést, azonban ezekből egyet sem tudtunk értékesíteni, míg ellenfelünk, az UTE csapata egy szabadrúgást követően gólt szerzett, így a tornát 1-0 arányú vereséggel kezdtük. Ennek ellenére, pozitívan állhattunk a folytatáshoz, mert játékban sikerült ellenfelünk fölé nőni. Ez a következő mérkőzéseken eredményekben is megmutatkozott, magabiztosan győztük le a Pénzügyőr, a Mészöly Focisuli és a Sárszentmiklós egy évvel idősebb játékosokból álló csapatait (3-0; 2-0; 4-1). Ezekkel az eredményekkel csoportelsőként jutottunk tovább, az eldöntőben a Sárosd csapatával találkoztunk, egy jó mérkőzésen sikerült 4-2 arányban diadalmaskodnunk, így megérdemelten jutottunk a döntőbe.

Itt a Dalnoki Akadémia U13-as együttesével találkoztunk, egy jó futballt játszó és fizikálisan erős ellenféllel. Az óriási küzdelmeket hozó, emocionálisan is viharos mérkőzésen végül 2-1 arányban maradtunk alul ellenfelünkkel szemben, így a torna végén ezüstérmet akaszthattak játékosaink nyakába. Ezen felül kapusunk, a 2006-os születésű Matyi Bence érdemelte ki a torna legjobb kapusának járó egyéni elismerést is, amiért külön gratulálunk neki!

Az egész csapatot, minden pályára lépő játékost óriási elismerés illet, szemre is tetszetős, ötletes futballt játszva, a férfias küzdelmeket felvállalva sikerült szép eredményt elérnünk az egy évvel idősebb korosztályú játékosokból álló csapatok ellen, így mindenképpen magabiztosan készülhetünk a következő hétvégén aktuális, színvonalas debreceni tornánkra.


bottom of page