top of page
Keresés

Főnix Kupa Székesfehérvár U11 értékelésCsapatunk december 4-én, vasárnap a Főnix Gold FC Fehérvár által rendezett, egy napos Főnix Kupán vett részt Székesfehérváron. A tornán 18 csapat vett részt, a csapatok három hatos csoportba lettek besorolva és öt csoportmeccset követően minden csoport legjobb 4 csapata jutott tovább a helyosztó mérkőzésekre.

A mérkőzéseket kettő, 20x40 méteres, palánkos pályán játszották az 5+1-es csapatok. Igen intenzív és pörgős 13 perces meccsek voltak láthatóak a torna során, köszönhetően a kevés játékmegszakításnak is. A mi csoportellenfeleink a PMFC, a Liver FC, az UFC Nagykanizsa, az MTK Budapest illetve a Haladás korosztályos csapatai voltak. Minden ellenfelünk dolgát sikerült megnehezítenünk és méltó ellenfelei voltunk minden csapatnak. Minden mérkőzésen megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésekre, a jobb eredmény elérésére.

A PMFC elleni volt az első mérkőzésünk, gyorsan vezetést szereztünk, de nem tudtuk megőrizni minimális előnyünket, így mondhatni igazságos döntetlennel zárult a mérkőzés. (1-1)

A Liver FC ellen nem sikerült azt a játékot nyújtanunk, amit valójában tudunk, sajnos gólt nem is tudtunk szerezni, míg ellenfelünk többször is betalált a kapunkba. (0-3)

Az UFC Nagykanizsa ellen már jobban gazdálkodtunk az adódó lehetőségekkel és jobban is akartuk a sikert. Meg is lett az eredménye, győztesen hagyhattuk el a pályát. (2-1)

Az MTK elleni meccsben sokkal több lehetőségünk volt, mint amit a végeredmény tükröz. Ismételten több lehetőséget elpuskáztunk, saját kapunk előtt pedig több egyéni hibát is elkövettünk, amit ellenfelünk ki is használt. (0-3)

Sorsdöntő mérkőzést játszottunk a Haladás ellen. Már a döntetlen eredmény elérésével továbbjutó helyen fejezhettük volna be a csoportkört. Ennek megfelelően is kezdtük el a mérkőzést, kettő gólos előnyre tettünk szert. A gyerekek küzdöttek, kitették szívüket-lelküket a pályára. Ám ellenfelünk is akarta a győzelmet, előbb szépített, majd egy óriási gólnak köszönhetően egalizálta a mérkőzés állását. Az utolsó másodpercekben pedig bevitték a kegyelemdöfést és egy újabb óriási gólt szerezve megnyerték a mérkőzést. (2-3)

A játékosok természetesen nagyon csalódottak és szomorúak voltak az eredmény és a kiesésünk miatt. Rosszabb gólkülönbségünk miatt, csak a csoport 5. helyét sikerült megszereznünk. Minden meccsről elmondható, hogy az igyekezettel, akarattál, küzdőszellemmel nem volt problémánk. Szó szerint pár másodpercen múlt, hogy pozitív legyen a befejezés számunkra. A srácok rossz kedvét és hangulatát javítandó elmentünk egy közös ebédre, ahol a csapat és szülői közösség is tovább épült. Így mégis kicsit pozitív befejezéssel és természetesen sok tapasztalattal zárhattuk a tornát.


bottom of page