top of page
Keresés

Télapó Kupa 2016 DebrecenDecember 2-án, pénteken indultunk útnak az U12-es csapattal az idén is színvonalasnak ígérkező debreceni Télapó Kupára. A Pékpont Kupa előzményei alapján joggal reménykedhettünk eredményes szereplésben a tornán.

Ennek szellemében kezdtük meg mérkőzéseinket az első, szombati játéknapon, amikor is a nap első mérkőzésén felszabadult, jó játékkal győztük le a Marosvásárhely csapatát. A kezdeti siker lendületet adott játékosainknak és a következő két csoportmérkőzésünket is látványos, kreatív futballal tudtuk nyerni a Debreceni Olasz Focisuli egyik csapata és a Loki FS ellen, így 3 győztes mérkőzéssel, csoportelsőként várhattuk a folytatást. A mérkőzések után szabad program és közös meccsnézés zárta a napot.

A torna második játéknapján, vasárnap szintén reggeli mérkőzés következett, amelyen a DLA korosztályos csapatával néztünk szembe. Sajnos, a mérkőzés elején adódó lehetőségeinket nem tudtuk értékesíteni, ezután ellenfelünk egy vitatható játékvezetői döntés következtében megítélt szabadrúgásból gólt szerzett, így hátrányba kerültünk. Továbbra is dolgoztunk, hogy megfordítsuk a mérkőzést, de a hátrány miatt játékunk görcsössé vált, nem tudtunk eredményesek lenni, míg ellenfelünk kontrákból többször is betalált. A következő mérkőzésünkön a Debreceni Olasz Focisuli másik csapatával találkoztunk, de sajnos itt sem tudtuk az előző napi játékunkat hozni, így újabb vereséget könyvelhettünk el, így lecsúsztunk az éremesélyes helyezésekről. Az utolsó, helyosztó mérkőzésünkön ismét a Debreceni Olasz Focisuli piros csapatával találkoztunk és sikerült győzelemmel zárnunk a tornát, így végül az 5. helyen végeztünk.

Az előző hetek és a szombati játéknap alapján joggal várhattuk az első három hely valamelyikére a csapatot, ugyanakkor a korosztály sajátja, hogy még nem feltétlenül tudnak a játékosok egyenletes teljesítményt mutatni, így jó tapasztalat volt számunkra, hogy folyamatosan törekednünk kell egy bizonyos motivációs szint és az ennek megfelelő színvonalú játék fenntartására. Amennyiben ebben tudunk előrelépni, a szezont záró december 18-i Főnix Kupán jó esélyekkel vehetünk részt.


bottom of page