top of page
Keresés

Főnix kupa 2016 Székesfehérvár U14December 11-én Székesfehérváron, a Főnix kupán vettünk részt. A 10 csapatos mezőnyt két 5-ös csoportba sorolták, 5+1-es létszámmal zajlottak a mérkőzések, 17’ időtartammal.

A csoportkör 4 mérkőzéséből 3-szor diadalmaskodtunk és egyszer szenvedtünk vereséget, így csoportelsőként jutottunk az elődöntőbe. A csoportmeccsek során a küzdelem és a harciasság dominált, amivel elértük a sikereinket. Hiányoltam a taktikai forgásokat, az üresbe beindulásokat, mivel ezekkel a taktikai elemekkel sokkal könnyedebben győzhettünk volna. A pálya palánkkal volt körbe véve, amit keveset használtuk, pedig ez a szélsőjátékban "még egy embert” jelent.

Az elődöntőben a Főnix csapata legyőzött minket 1-0 arányban, ami lehetett volna fordítva is. Helyzetek mindkét oldalon, de egy jól eltalált lövés döntött.

A 3. helyért a Kecskeméti Akadémiával csaptunk össze, ahol szintén egyenlő erők feszültek egymásnak. Nagy volt a kapkodás, valószínűleg egy higgadtabb játékos vagy kettő, lapos, mélységi passzokkal megoldotta volna az összecsapást.

Gratulálok a csapatnak, a 4. helyen végeztünk, összességében elégedett vagyok velük, a két kapus kiemelkedő hatékonysággal védett, nekik a lábmunkán van mit javítani. A teremtorna specialitása az intenzív rövid ideig tartó játék, 3 percenként cseréltem sort, ehhez is alkalmazkodni kell. A héten sok futsal taktikai elemet fogunk gyakorolni, hogy a hétvégi debreceni tornán ezeket már vissza is lássam.bottom of page