top of page
Keresés

Tornagyőzelem a presovi Adidas 4Sport kupán!Egyesületünk korosztályos csapatai immár több éve megmérettetik magukat a nívós Adidas 4Sport kupa küzdelmein, melyet a szlovákiai Presov (Eperjes) városában rendeznek, hagyományosan február elején. Idén az U9, U11, U12 és U13 korosztályú csapataink képviselték az egyesületet a február 2-5-ig rendezett tornán, ahonnan végül komoly sikert elkönyvelve térhettünk haza, ugyanis U12-es csapatunk első helyen zárta a tornát.

A csütörtöki utazást követően a 2005-ös korosztály csoportmérkőzései pénteken kezdődtek meg. Rögtön az első mérkőzésünkön az előző évi U11-es torna győztesével, tehát a címvédő FC Tatran Presov (green) csapatával kerültünk szembe. Egy igen kiélezett, jó küzdelmet hozó mérkőzésen 1-0 arányban sikerült nyernünk, így bizakodva várhattuk a torna folytatását. Következő ellenfelünk a kifejezetten jó futballt játszó DVTK csapata volt, egy ki-ki mérkőzésen végül ellenfelünk győzedelmeskedett egy góllal. A kisebb botlás nem szegte játékosaink kedvét, így a tanulságok levonása után az első játéknapot egy fölényes, 5-0-ás győzelemmel zártuk az FC Sparta Minsk csapata ellen. A csoportban kialakuló eredmények tükrében jó eséllyel vártuk a folytatást, de mivel több csapat is hozzánk hasonlóan állt, nyílt maradt a csoportelsőség kérdése.

A szombati játéknapot szintén egy helyi csapat, az ObFZ Presov gárdája ellen kezdtük, egy kemény mérkőzésen magabiztos 2-0-ás sikert könyvelhettünk el. A többi mérkőzés alakulásának köszönhetően az utolsó csoportmérkőzésünk döntött arról, hogy végül csoportelsőként zárhatunk-e. Ellenfelünk a fizikálisan rendkívül erős, szerb FK Proleter Zrenjanin I. csapata volt. Egy óriási küzdelmet hozó mérkőzésen 1-0 arányban sikerült ellenfelünk fölé kerekednünk, így 4 győzelemmel és 1 vereséggel, 12 szerzett ponttal, 7-1 (+6) gólkülönbséggel csoportelsőként kerültünk a playoff körbe. Ez a mérkőzés döntött a legjobb 8 csapat közé jutásról, és a sorsolásnak köszönhetően ismételten az FC Sparta Minsk csapatával játszhattunk. Ezen az újabb mérkőzésen még az előzőnél is fegyelmezettebb, szemre is tetszetős megoldásokat felvonultató játékkal 7-0-ra győzedelmeskedtünk, és megérdemelten jutottunk a legjobb nyolc közé.

A vasárnapi negyeddöntőben a keményen védekező VSS Kosice csapata volt az ellenfelünk. A gyors gólváltást követően a mérkőzés állása 1-1 maradt a rendes játékidőben, így következtek a büntetők. Kapusunk, Matyi Bence 2 büntetőt is hárított, míg Czebei Márk és Hegedűs Tamás értékesítették saját lehetőségüket, így sikerült az elődöntőbe kerülnünk! Itt újfent a DVTK csapatával találtuk szembe magunkat, és tanulva az előző mérkőzés tapasztalataiból, sikerült revansot vennünk, és ez az 1-0-ás győzelem már a döntőbe kerülést jelentette számunkra!

A döntő mérkőzésen ellenfelünk a szintén megérdemelten idáig jutó, kifejezetten látványos és kombinatív futballt játszó RAFC csapata volt. Mindkét együttesen látszott az elszántság és a győzni akarás, így egy nyílt sisakos, lüktető mérkőzést láthattak a csarnokban szép számmal jelenlevő nézők. A mérkőzés hosszabb szakaszait ellenfelünk dominálta, védekezésre késztetve csapatunkat, nekünk viszont a kontrákból sikerült veszélyes helyzeteket kialakítanunk. Ellenfelünk hibáját kihasználva sikerült vezetést szereznünk, majd egy szögletből elért góllal már igen közel kerültünk a sikerhez. A 2-0-ás eredmény a lefújásig nem változott, bár ellenfelünk mindent megtett a gólszerzés érdekében, így a sípszó után kezdődhetett az ünneplés, hiszen az U12-es korosztály tornagyőztese, a III. Kerületi TVE korosztályos csapata lett!

A győzelmet hozó remek csapatmunka mellett egyéni elismerésekben is részesültünk, a korosztály legjobb játékosának a 8 gólt szerző Hegedűs Tamást választották, és vele együtt Regős Ákos is bekerült a torna U12-es „All Star” csapatába.

Minden játékosunkat elismerés és óriási gratuláció illeti, hiszen a torna során végig fegyelmezetten, igazi csapatként működve játszottak, a remek egyéni megoldások épp úgy jelen voltak a mérkőzéseken, mint gyors kombinatív játék és az áldozatos, egymást segítő védőmunka. Reméljük, hogy ez a szép győzelem további sikerek előfutára lesz, és újabb diadalokkal öregbíthetjük az egyesület hírnevét!

A tornagyőztes csapat kerete:

Matyi Bence (kapus), Erdős Áron, Erdős Dávid, Tihanyi-Tóth Gergely, Kovács Máté, Regős Ákos, Fröhlich Márton, Jászai Vencel, Czebei Márk, Hegedűs Tamásbottom of page