Keresés

Atlétika hírekElkezdődtek a szabadtéri felkészülési versenyek, március 11-én Szenior Téli Dobóbajnokság keretén belül, Fodor Nikolett gerelyhajításban 31, 35 méteres egyéni csúccsal nyitotta az idényt.

Április első napján viszont már nem egy- két versenyzővel, hanem egy nagy csapattal indultunk a Budapest Mezei Bajnokságon-Pólus futónapon.

A legkisebbek között Boncz Ilona futotta le az 1500 m-es távot. A leány U13-as csapatunk a 9. helyen végzett (Kerek Hanna, Montvai Anna, Putz Lilla, Rigó Réka). Montvai Anna kiemelkedően jól futott, ugyanebben a korcsoportban a fiúknál sajnos nem volt csapatunk, ellenben a két fiú: Péntek Domonkos és Vasvári Fülöp egyénileg méretették meg magukat, Domonkos az élcsoportban futott be a célba.

A serdülő lányok kivétel nélkül mindannyian részt vettek a versenyen, összes lányunk derekasan helytállt. Serdülő fiaink szintén ketten voltak, Rigó Hunor a középmezőnyben futotta végig a 4500 méteres távot. Sajnos ebben a korosztályban a leányoknál és fiúknál is egyaránt történt 1-1 sérülés, reméljük minél hamarabb felépülnek a bokasérülésből a versenyzők. A verseny végén már csak az ifjúsági lányok maradtak, akik szintén 4500 méteres távon futottak, Rigó Boglárka, Szalay Luca, Tóth Emese, akik csapatban egy bronzéremmel tértek haza.

A versenyek áprilisban tovább folyatódnak az összes korosztály számára, remélem egyre többen rajthoz állnak a jövőben.