top of page
Keresés

Bozsik Torna Balassagyarmat U13Április 30-án csapatunk új helyszínre látogatott a Bozsik program keretén belül. Az új helyszín Balassagyarmat volt, ahol minden körülmény adott volt egy jó tornának. A nap folyamán négy csapattal mérkőztünk meg, az eddigiekhez hasonlóan a helyi Palóc Farkasok, a Szécsény, Vác és a Mészöly Foci Suli csapataival.

A tornát megelőző héten nem igazán úgy alakultak az edzések, ahogy terveztem. A gyakorlatok döcögősen mentek, rengeteg hibával, de az elszántság és az akarat végig jelen volt, ezért bíztam a jó szereplésben. Első mérkőzésünkön a Palóc Farkasokkal játszottunk. Már a mérkőzés elején mi irányítottuk a játékot, rengeteg helyzetet sikerült kialakítani, de a helyzet kihasználásunk nem volt tökéletes, 1:0-ás győzelmet arattunk.

A második mérkőzésen a Szécsény ellen kellett bizonyítani. A játék az első mérkőzéshez hasonlóan alakult. A mérkőzésen végig magabiztosan játszott a csapat, sikerült is helyzeteket kialakítani, de a befejezésekkel még itt is akadtak gondok, ennek ellenére sikerült gólt szereznünk és egy újabb 1:0-s győzelmet könyvelhettünk el.

Harmadik ellenfelünk a Vác az eddigi tornákon rendre nagyon nehéz ellenfélnek bizonyult, ezt a gyerekek is jól tudták talán ennek köszönhetően még nagyobb koncentrációval és akarattal léptek fel a pályára. A csapat kimondottan szép és tudatos futballt játszott, nagyon örültem neki, hogy sorra visszaköszöntek az edzésen gyakorolt megoldások és ami a héten nem sikerült, éles helyzetben igen. Ellenfelünknek esélyt nem adva 3:0-s magabiztos győzelmet értünk el.

Az utolsó mérkőzés következett a Mészöly ellen. A Váchoz hasonlóan ők is nagyon jó játékerőt képviselnek csoportunkban és még soha nem sikerült legyőzni őket. A gyerekeket nagyon motiválta, hogy ez lehetne az első torna, ahol minden mérkőzést megnyerhetünk. Ez a plusz motiváció további erőt adott a csapatnak. Rendkívül magabiztos védekezéssel és gyors támadás vezetésekkel sikerült ellenfelünk fölé kerekedni és 3:1-es sikert aratni.

A hétvégét összegezve nagyon elégedett vagyok. Nem feltétlenül az eredmények miatt, persze az is egy pozitív visszacsatolás, de a legfontosabb, hogy a csapat rendkívül tudatosan játszott az egész torna alatt, mindenki tudta mi a feladata, milyen játékhelyzetben mit kell tennie. A gyerekek bebizonyították, hogy nem csak fizikailag, de mentálisan is nagyon sokat erősödtek, mert végig koncentráltak tudtak maradni, ennek az eredménye, hogy mindössze egy gólt kaptunk a torna során.

Szeretnék gratulálni a gyerekeknek, nagyon sok munka van mögöttük a szezonban és még rendkívül hosszú út áll előttük, de bebizonyították nekem, és maguknak is, hogy a munkának mindig meg van az eredménye.

Hajrá Kerület!!!bottom of page