top of page
Keresés

U12 Danone focikupa Dunakeszi


Az MTK U12 csapata nyerte a Danone focikupa dunakeszi elődöntőjét

A budapesti fiatalok akár a torna nemzetközi döntőjében is képviselhetik Magyarországot.


Dunakeszi, 2017. május 20. – Az MTK U12 csapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna dunakeszi regionális döntőjét. A budapesti fiatalok a fináléban a Mészöly FS - Újbuda válogatott csapatát győzték le 3:0-ra, így ők vehetnek részt a kupa június 10-i, budapesti országos döntőjében. A tornán idén bevezetett fair play díjat a KISE (Kőbányai Ifjúsági Sportegyesület) válogatottja érdemelte ki. A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló „Danone Focikupa a Gyermekekért” tornán, április és május folyamán összesen 96 csapat és több mint 1.000 gyermek labdarúgó versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, New Jersey-ben.

Gólöröm, egészséges életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 15 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája, amelyen eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt világszerte.

A Danone és a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Programja által közösen megrendezett U12-es torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyermekeket, ebben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a torna szakmai partnere segíti a kezdeményezést.

A kupát az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja, fővédnöke pedig Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Hevesi Tamás énekes és futballedző.

„A Danone Focikupa a Gyermekekért célja, hogy népszerűsítse a sportolást és az egészséges táplálkozást a gyerekek körében” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. – „Vállalatunk a 19 éve tartó Tegyünk Együtt a Gyermekekért társadalmi programjában idén is különös figyelmet fordít az egészségi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt hátrányt szenvedő gyerekekre is. Az idei Danone Focikupában egy valós nemzetközi megmérettetés lehetőségét nyújtjuk a résztvevőknek, miközben a sportszergyűjtéssel az állami gondozásban élő gyermekek sportolási körülményeit igyekszünk javítani” – tette hozzá.

Minden eddiginél több résztvevő

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna idén jelentős mértékben kibővült. Míg tavaly mindössze 240 gyermek vett részt a programban, addig az idén 12 régióban, régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében 1.152 gyermek vesz részt a tornában. A dunakeszi regionális elődöntőn az MTK U12, a III. kerület TVE, a Mészöly FS – Újbuda válogatott, a VSE Dunakeszi, a Gödöllői SK, a Váci VLSE, a Balassagyarmat PF, valamint a KISE csapatai versenyeztek egymással a regionális elsőségért.

Sportszergyűjtéssel segítik a hátrányos helyzetű gyerek focistákat

Az idei torna különleges eleme azt volt, hogy az abban résztvevő csapatok sportszer- és sportfelszerelés gyűjtéssel segítették a torna tavalyi résztvevőit, az állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyerek labdarúgókat. Az összegyűjtött adományokat a budapesti döntőn az Egészséges Életmódért Hit és Sportalapítvány képviselői veszik majd át.

Irány Amerika

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna további regionális elődöntőit május 27-én Békéscsabán, Pécsett és Szombathelyen tartják. Az országos döntő június 10-én, Budapesten lesz.

A döntő tétje nem más, mint az, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot Amerikában, New Jersey-ben, ahol 32 ország U12-es csapata vesz részt a nemzetközi döntőben.

Fair Play

Érdekesség, hogy az MLSZ Grassroots Programja az U12-es a korosztályban a Danone Focikupa a Gyermekekért tornán vezette be és használta először a Fair Play kártyát.

A fiatal játékosokat a játékvezetőtől szabálytalanság esetén eddig sárga és piros lapokat kaphattak, a mostani tornán azonban már zöld kártyával díjazták őket, ha etikusan játszanak és sportszerűen viselkednek játékostársaikkal, ellenfeleikkel.


bottom of page