top of page
Keresés

CITIES4 TOURNAMENT ZágrábAz U17-es Budapest Válogatottban egyesületünket 3 fiatal is képviselte, Fodor Nikolett atléta, Juhász Sas Sándor és Papp Milán futballista. Idén ennek a viadalnak Zágráb volt a házigazdája, ahol leány-fiú atlétika, asztalitenisz, leány kosárlabda, röplabda, fiú foci, kézilabda szerepelt a versenyszámok között. Az út viszonylag rövid volt, ellenben nem zökkenőmentes. A versenyek csütörtöktől szombatig tartottak.Csütörtök este zajlott a hivatalos megnyitó, ahol mind a négy főváros a saját zászlója alatt bevonult. Ezt követően egy rövid táncos bemutató következett, majd a megnyitót egy zenés szökőkútas produkció zárta.

Az első két nap az atlétikán kívül az összes sportág képviselői leversenyeztek.

A focicsapatból Juhász Sas Sándor csapatkapitány gondolatai a tornáról:

Nagyon örültem, hogy újra részt vehettem a 4 főváros tornáján a saját korcsoportomban, mint csapatkapitány. Sajnos kevés edzéssel tudtunk készülni erre a tornára és kis létszámú csapattal érkeztünk, talán ezért is nem sikerült elérni a legjobb helyezést. Viszonylag jó pályán zajlottak a mérkőzések. Az első meccsen parádésan játszottunk, nagyon sok jó egyéni dologgal de mégis megvolt a csapat összhangja, és okos játékkal tudtunk 1-0-ra nyerni. Következő meccsen sajnos nagy arányú vereségbe futottunk bele. Több oka is volt ennek, de a legnagyobb hiba az volt, hogy nem voltunk ott fejben a pályán, és a harmadik gól után összeesett a csapat. Nem jöttek ki az egyéni dolgok, nem tudtunk jól játszani, és a hazai bírók is ellenünk fújtak, talán ezért is lett ez a mérkőzés vereség. Az utolsó meccs igen csak esős időben zajlott, amitől nagyon csúszott a pálya, ezért lehettek pontatlanságaink, de a csapat nagyon hajtott, mindent meg akart tenni a győzelemért. Nagyon jól játszottunk, de az ellenfél egyszer lőtt nekünk kapura, abból sajnálatosan gól is lett. Mi próbáltunk nyomás gyakorolni az ellenfélre, de nekünk sajnos nem jött össze gól a sok támadásból, így sajnos kikaptunk. Ennek ellenére elmondhatjuk, hogy mi megtettünk mindent. Végül a 3. helyen végeztünk. Egy nap alatt három mérkőzést játszhattunk és végül bronzéremmel térhettünk haza.
Szombaton az atlétákon volt a sor, nagy izgalommal és várakozással teli reggel volt. Korán érkeztünk a pályára, hogy minden nevezéssel kapcsolatos változtatásokat időben rendezni tudjunk. Alig, hogy elkezdődött az első versenyszám, amikor legnagyobb meglepetésünkre arra lettünk figyelmesek, hogy piros pólós emberáradat vonul fel a lelátókra. Nagyon megtisztelő volt, hogy az összes többi sportág képviselője egységesen kijött szurkolni az atlétáknak. Niki súlylökésben és magasugrásban vett részt a versenyen. Súlylökésben 10,59 m lökésével az 4. helyen végzett, ellenben magasugrásban 175 cm egyéni csúccsal nyerte a versenyt. Díjátadásnál az érmeket Danada Judit (Főpolgármesteri Hivatal sportosztály vezetője) adta át, nagy örömmel.


Szombat délután 17 órakor kezdődött a záróceremónia. Buszokkal utaztunk a helyszínre, aminek egy mesterségesen kialakított evezőspálya adott helyszínt. Önkéntes alapon jelentkezhettek a fiatalok a sárkányhajózásra. Mind a 4 városból összegyűjtöttek egy-egy leány és fiú hajónyi sportolót és egy újabb verseny vette kezdetét. A többiek addig a célnál kialakított lelátókon foglaltak helyet. Először a lányok szálltak vízre, az igazi csapatmunkának és a lelkes szurkolásnak köszönhetően a lányok, ha pici előnnyel is, de megnyerték a versenyt. A fiúknál mondanom sem kell, hogy a győzelem szintén nem maradhatott el, viszont ők fölényesen nyerték a sárkányhajók viadalát.

Ezt követően eredményhirdetés és a kupák átadása történt, az atlétalányok megnyerték a csapatversenyt. Az este hátralévő részében vacsora várt minket és fiatalok örömére zenés buli zárta a rendezvényt.bottom of page