top of page
Keresés

Utánpótlás eredmények és értékelők U15MLSZ U15 II. Közép A 8. forduló

III. Kerületi TVE – Szolnoki MÁV FC

2017.10.21. 12:00

2 -2

U15-ös csapatunk hazai pályán fogadta a Szolnok korosztályos együttesét. A mérkőzés a centerpályán került megrendezésre, így a játékosok igazi mérkőzéshangulatban léphettek pályára. A mérkőzés elején rögtön sikerült vezetést szereznünk, Sanchez Alejandró Dávid kiugratása után Pócsa Csaba volt eredményes, majd negyed óra elteltével megdupláztuk előnyünket, Kincses Márk szögletére Juhász Levente érkezett és talált a hálóba. A megnyugtató előny birtokában az első félidőben döntően a mi akaratunk érvényesült, többször sikerült veszélyes helyzeteket kialakítanunk az ellenfél kapuja előtt. A második játékrészt ebben a szellemben kezdtük, azonban egy pontrúgást követően ellenfelünk gólt szerzett, és ez határozottan megfogta játékosainkat. A pillanatnyi krízist kihasználva, a Szolnok csapata rövid időn belül újra eredményes tudott lenni, így a mérkőzés döntetlen állásról folytatódott. Sajnos, a két kapott gól okozta feszültség rányomta bélyegét a játékunkra, és az addigi kombinatív futballunk egy csapkodó, sokszor elkapkodott megoldásokat felvonultató, görcsös játékká vált. A mérkőzés további részében itt is, ott is megvoltak a lehetőségek, de gólt már egyik csapat sem szerzett, így a mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget.

A látottak alapján bőven lehet hiányérzetünk, hiszen értékes 3 pontot engedtünk ki a kezünkből, hozzátéve, hogy ellenfelünk sokat tett hátránya ledolgozásáért. Higgadtságban, illetve a kritikus pillanatokban hozott jó döntésekben mindenféleképpen fejlődnünk kell, hogy a jövőben az ilyen mérkőzéseket magabiztosan meg tudjuk nyerni.MLSZ U15 II.o. Közép A 3. forduló

III. Kerületi TVE – Újpest FC

2017.09.16 11:00

5 - 2

A bajnokság harmadik fordulójában csapatunk az Újpest FC korosztályos gárdáját fogadta. Az előző szezon végén egy igen jó és kiélezett mérkőzést játszott a két csapat, és mivel hozzánk hasonlóan ellenfelünk is jól erősített a nyár folyamán, egy újabb színvonalas találkozónak néztünk elébe.

A mérkőzést mi kezdtük jobban, korán sikerült vezetést szereznünk, amelyet meg is tudtunk duplázni rövid időn belül. Ezután ellenfelünk egy pontrúgást követően faragott hátrányából, ám ezt követően több lehetőségünket is sikerült gólra váltanunk, így a félidőben 5-1-es vezetéssel fordultunk, amely már lényegében mérkőzést eldöntő előnynek nevezhető. A második félidőben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ezekből ellenfelünk tudott egyet gólra váltani, ezzel 5-2-re módosítva az állást, amely végül a végeredmény is maradt.

A csapaton az előző hetek mérkőzései után érezni lehetett az óriási akaratot és győzelmi vágyat, ennek megfelelően motiváltan és fegyelmezetten játszottunk, azonban néhol a túlzott akarás rányomta a bélyegét a játékunkra, hiszen tapasztalataim szerint sokkal jobb futballra is képesek vagyunk, ugyanakkor ellenfelünk egy kifejezetten jó játékerőt képviselő csapat volt, így megérdemelten szereztük meg az értékes győzelmet.

A teljesítményért a csapat minden tagját elismerés illeti, a mérkőzésen látottak alapján azonban mindenképpen szeretném kiemelni Pócsa Csaba teljesítményét, hiszen egy mérkőzésen öt gólt szerezni nem kis teljesítmény!

A következő hétvégén Kecskeméten vendégeskedünk, ahol egy játszós, futballozni akaró ellenféllel szemben lépünk pályára.bottom of page