top of page
Keresés

U13 U11 U9 Karácsony Kupa Debrecen beszámolókU13 Mayer Bence vezetőedző:

"Csapatunk a bajnokságot követően a tornára való felkészüléssel töltötte az időt. Nagy tervekkel és elvárásokkal vágtunk neki a megmérettetésnek. Az első napon némileg döcögősen indult a szereplésünk, de a nap végére magabiztos játékkal vívtuk ki az Arany csoportba jutást. A második nap sajnos rosszkor került porszem a gépezetbe és nem sikerült a hármas döntőbe kvalifikálnunk magunkat. Elemeztük a vereség után a mérkőzést és rendeztük a gondolatokat, így ismét magabiztosan vártuk a vigaszágon a soron következő mérkőzésünket. A 4.helyet sikerült elérnünk, ami miatt némi hiányérzetünk lehet, de összességében elégedettek lehetünk a játékkal és a csapat hozzáállásával."


Kaszai Gábor vezetőedző:

"Az U11-es 24 csapatból álló mezőnyt, 4 csapatos csoportokra bontották. A 6 csoporton belül körmérkőzéseket játszottak a csapatok, onnan, a csoportban elfoglalt helyezés alapján lehetett továbbjutni a különböző szintű kieséses szakaszokba. A mi csoportellenfeleink a Legion Kiev (Ukrajna), Hajdúszoboszló SE, és az Arany Sárkány Focisuli SE csapatai voltak.

A szombati délelőtt folyamán lejátszottuk a csoportmérkőzéseinket. Első ellenfelünk az Arany Sárkány Focisuli SE volt. Sajnos a szokásos, az ilyen tornákon ránk jellemző mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel. Idegesség, görcsösség volt látható a gyerekeken és ez pályán hozott rossz döntéseket és hibákat eredményezett. A megbeszélt és gyakorolt dolgokból szinte semmi nem köszönt vissza a pályán. Főként a védekezésünkkel voltam elégedetlen. Az eredmény ezt tükrözi is, sajnos 4-0-s vereséget szenvedtünk.

A második mérkőzés előtt volt lehetőségünk átbeszélni az első mérkőzés tapasztalatait és a hibákat kijavítani. A Hajdúszoboszló SE elleni mérkőzésen nyújtott játékunk már sokkal biztatóbb volt. Sikerült helyzeteket kialakítanunk, ezek azonban kimaradtak. A védekezésünk, az első mérkőzéshez képest, sokkal stabilabb volt. A labdakihozatalt az egész torna alatt felvállaltuk, igyekeztünk kombinatívan, passzokkal kihozni a labdát és támadásokat építeni. Több hiba is csúszott ezekbe a törekvéseinkbe, az ellenfél ezeket pedig kegyetlenül kihasználta. Sajnos újabb vereséget szenvedtünk, kikaptunk 3-0-ra, de a mutatott játékkal elégedett voltam.

Harmadik csoportmérkőzésünket a Legion Kiev csapata ellen vívtuk. A játékunk tovább javult, remek, szemre is tetszetős dolgokat láttam a gyerekektől. Az egyéni játékot is felvállalva, a taktikai utasításokat betartva, támadásban kreatívan játszottak a gyerekek. Ezen a mérkőzésen sikerült meglőnünk az első gólunkat a tornán. A mérkőzés végeredménye 5-0 lett. (gólszerzők: Fellner Bence 3, Sándor Marcell, Mucsi Marcell) Így pozitívan és a csoport 3. helyén fejezhettük be a napot. A délután folyamán megnéztük a további csapataink mérkőzéseit, szurkolhattunk az U15-ös és U16-os csapatunknak is.

Másnap délelőtt, mint csoport 3. helyezett, a bronz ligában folytattuk szereplésünket a tornán. Ebben a ligában a 6 csoportból, a harmadik csapatokat kettő 3 csapatos csoportra bontották. Mi a Prikarpatye Ivano-Frankivsk „A” és „B” (Ukrajna) csapataival kerültünk össze.

Az első mérkőzésünket az ukrán egyesület „B” csapata ellen játszottuk. Azt kértem a mérkőzés előtt a gyerekektől, hogy ott folytassák ahol az előző nap befejezték, bátran, önfeledten játszanak. Ezt meg is tették a játékosok, több helyzetet is ki tudtunk alakítani, ismételtén szép focit tudtunk bemutatni és ezek mellett a védekezésünk is rendben volt. A végeredmény 2-0 lett a javunkra. (gólszerzők: Loncsák Zalán, Jelen Dávid)

A csoportelsőségért és egy újabb mérkőzésért játszott mérkőzésen azonban alulmaradtunk az előző ellenfelünk „A” csapata ellen. Megvoltak a helyzeteink, hogy szorosabbá tegyük a mérkőzést, de ezek kimaradtak. Védekezésben pedig több hibát is elkövettünk. Ami számomra pozitívum volt ezen a mérkőzésen, hogy agresszivitásban az ellenfelünk fölé tudtunk nőni. Az egész mezőnyt figyelembe véve a középmezőnyben sikerült végeznünk.

Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert a futballt felvállalva, bátran igyekeztek játszani és a nagyobb tempónak, több párharcnak meg tudtak felelni a torna során. Jár nekik a gratuláció, mert mindent megtettek, motiváltak voltak és megfelelő volt a hozzáállásuk. Hazaindulás előtt még szurkolhattunk az U16-os csapatunknak a döntőben és az U9-es gyerekeknek a bronzmérkőzésen. Így a futballpályán szerzett tapasztalatok mellett még több élménnyel gazdagodtak a gyerekek. Gratulálok minden, a tornán részt vevő csapatunknak! Hajrá Kerület!"


Gyenes András vezetőedző:

"A nemzetközi tornán 23 csapat vett részt az U9-es korosztályban, magyar csapatok mellett lengyelek, románok és ukrán csapatok is részt vettek legalább egy csapattal. Csapatunkat a B csoportba sorsolták a Nyíradony, Dunakeszi és az Olasz Focisuli fehér csapatával együtt.

Az első mérkőzésünket a hazai csapattal játszottuk szombat reggel. A mezőnyben végig domináltunk, de sok helyzetet nem sikerült kialakítani. Az ellenfél a mérkőzés elején egy átlövés után megszerezte a vezetést, de végül sikerült megfordítani a meccset.

A második mérkőzésünkre délután került sor, a Dunakeszi csapatával játszottuk. Az ellenfél szerzett vezetést a mérkőzés elején, hasonlóan az első meccsünkhöz. Kétszer is sikerült kiegyenlíteni a meccset, majd az utolsó percben Szántó Brendon ziccerben lépett ki és eldöntötte a meccset, 3-2 nyertünk.

A harmadik csoportmeccsen felszabadult az egész csapat, remek játékot nyújtottunk és 5-1 diadalmaskodtunk a Nyíradony csapata ellen, így csoport elsőként az arany ágra kerültünk. Két három fős csoportot alakítottak ki, hármas körmérkőzés döntötte el ki hányadik helyezésért játszik majd, ahol az esti sorsolást követően az MTK és Olasz Focisuli piros csapatával kerültünk össze. Velük mérkőztünk meg Vasárnap kora délután.

Az első mérkőzésünket az MTK-val játszottuk, a tornán talán itt nyújtottuk a legjobb játékunkat főleg hátul, de elől is nagyon veszélyesek voltunk, több gólhelyzetünk is volt, a párharcok nagy részét megnyertük, majd 1:0 megnyertük a meccset. Egy meccs pihenő után következett az Olasz Focisuli piros csapata, aki 2:1 arányban legyőzött minket, az első gólt labdakihozatalt követően rúgták, majd a középkezdés után szép akció után egyenlítettünk. A mérkőzés vége felé viszont összehoztunk egy szabadrúgást, amit az ellenfél játékos berúgott.

Az utolsó mérkőzés az MTK-DHSE között 0-0-ra végződött, így a harmadik helyért játszhattunk CFR „A” csapatával. Itt a lábak már fáradtabbak voltak, a játékunkban több volt a hiba, de a vezetést sikerült megszereznünk. Az ellenfél azonban megfordította a meccset, így a negyedik helyen végeztünk.

Torna összegzése:

A csapat minden játékosával nagyon meg voltam elégedve, a látott csapatokhoz képest mi próbálkoztunk a legtöbbször labdakihozatallal, a többi csapat csak feldobta vagy felrúgta a labdát csatároknak vagy területbe. Többségében sikerült is megoldani a játékhelyzeteket csellel vagy passzal. A csapat végre bízott magában nem az ellenfél nevével vagy régi meccsek eredményével volt elfoglalva, hanem saját magával és a csapattal. Gratulálok minden játékosomnak a tornán elért helyezés miatt valamint a fél éves munkáért is."

A tornán résztvevő játékosok: Varga Bertalan, Bathó Attila, Báti Bálint Tibor, Darvas Barna, Földes Marci, Kiss-Fleischmann Dávid, Puskás Gergő, Szántó Brendon, Nagy Benedek Botond, Geszler Ádám

Eredmények csoport meccsek:

TVE-Olasz Focisuli fehér 2:1 gólszerző: Nagy Benedek Botond, Kiss-Fleischmann Dávid

TVE-Dunakeszi 3:2 gólszerző: Nagy Benedek Botond, Darvas, Szántó Brendon

TVE- Nyíradony 5:1 gólszerző: Puskás 1, 2 öngól, Ádám, Nagy Benedek Botond

Legjobb hat között:

TVE-MTK 1:0 gólszerző: Szántó Brendon

TVE- Olasz Focisuli piros 1:2 gólszerző: Szántó Brendon

Harmadik helyért: TVE-CFR „A” 1:2 gólszerző: Báti Bálintbottom of page