top of page
Keresés

Adidas 4 Sport Cup Szlovákia, Eperjes U11Ebben az esztendőben is megrendezésre került a Szlovákiában található Eperjesen a nagyhírű Adidas 4 Sport Cup nemzetközi teremtorna. A torna 2018.02.01 és 02.04 között zajlott. Egyesületünket három korosztályos csapatunk képviselte (U9, U11, U13)

Az U11 csapata az első napon nem lépett pályára, a kiutazás és szállás elfoglalásáról szólt számunkra ez a nap. A második napon kezdődött el a mérkőzések sorozata.

Korosztályunkban 21 csapat nevezett és vett részt az eseményen. Három 7 csapatos csoport került kialakításra. A csoportkörben hat 25 perces mérkőzés várt a 20x40 méteres pályán, 5+1-es létszámban pályára lépő csapatokra. A csoportban elfoglalt helyezés után egy helyosztó mérkőzéssel zárták a csapatok a tornát és alakították ki a végleges sorrendet.

A mi csoportunkban szereplő csapatok a következők voltak: FK Inter Bratislava, 1.FC Tatran Presov (Szlovákia), Szilády RFC Kiskunhalas, Mátészalkai MTK, Kőbányáért Egyesület Budapest, III. Kerületi TVE (Magyarország), Junisty Gorodische (Ukrajna).

Első mérkőzésünket 2018.02.02-án, pénteken reggel 8.30-kor a Kőbányáért Egyesület ellen vívta csapatunk. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, mondhatni felborult a pálya. Védekezésben nagyon stabilak voltunk, nem sok területet hagytunk ellenfelünknek a gólszerzésre, támadások építésére. A labdakihozatalt felvállalva, szemre is tetszetős játékot nyújtottunk. Egy valamivel lehettünk elégedetlenek, az pedig a helyzetek kialakítása és a gólszerzés volt. Túlságosan statikusak voltunk elől. Így gólnélküli döntetlennel zárult a mérkőzés. A játék képe alapján megérdemeltük volna a győzelmet, de gólok hiányában meg kellett elégednünk az 1 ponttal. Sajnos, már ekkor sejthető volt, hogy hiányozni fog az elhullajtott 2 pont és ez később be is bizonyosodott.

Második mérkőzésünkre kis pihenő után 10.30-kor került sor. Ellenfelünk pedig az ukrán Junisty Gorodische volt. Az előző mérkőzés tanulságait levonva, a hibákat kijavítva, illetve néhány újabb instrukciót adva a gyerekeknek, főként a támadójátékot illetőleg indultunk neki a mérkőzésnek. A játékunkat ott folytattuk, ahol az előző mérkőzésen befejeztük. A meccset végig dominálva sikerült lejátszanunk, a védekezésünk ismételten stabil volt, támadásban pedig sikerült feljavulnunk. Meg is lett az eredménye, sikerült kettő gólt szereznünk és 2-0 arányban megnyernünk a mérkőzést. Megérdemelt győzelmet arattunk.

Ezzel számunkra véget is ért a második nap, várt ránk egy kis pihenő. A délután folyamán volt lehetőségünk megnézni és szurkolni az U9-es csapatunknak. Nagyon ügyesen játszottak, ők futballoztak, de sajnos az ellenfél szerezte a gólokat az elkövetett hibákból.

A harmadik napon sokkal zsúfoltabb és megterhelőbb nap várt ránk.

Harmadik mérkőzésünket 2018.02.03-án, pénteken, délelőtt 10 órakor játszottuk a Mátészalkai MTK ellen. Az első tíz percben a játékunk ott folytatódott, ahol az előző nap abbahagytuk. A labdakihozatalokat felvállalva, igen kombinatívan és több lehetőséget is kialakítva zajlott a mérkőzés. A védekezésünk ismételten stabil lábakon állt. Ellenfelünket kettő alkalommal is láttuk előtte játszani, így tudtuk, hogy amire készülnünk kell azok a labdavesztések utáni gyors váltások, az ellenfél kontratámadásainak semlegesítése, megakadályozása. Sajnos ezeket a szituációkat nem sikerült maradéktalanul megoldanunk és egy ilyen ellentámadásból hátrányba kerültünk. Ez nagyon visszavetette a csapatot, kapkodóvá, idegessé vált a játékunk. Ebből is kifolyólag és tovább növelve a feszültséget néhány perccel a bekapott gól után újabb gólt szerzett az ellenfelünk. Innen már nehéz volt visszajönni a mérkőzésbe, de igyekeztük mindent megtenni az egyenlítésért és a győzelem kiharcolásáért. Sajnos csak egy gólt sikerült szereznünk, míg ellenfelünk újabb kettő gólt szerzett, igaz a szerencse sem állt mellettünk, mert háromszor is a kapufa segítette ki riválisunkat. Sajnos 4-1-es vereséget szenvedtünk a mérkőzésen. Ezen a mérkőzésen a mi hibáinkat használta ki az ellenfél. A Kőbányáért és ezért a mérkőzésért hiányérzetem, hiányérzetünk volt. Meglátásom szerint mindkét mérkőzésen mi domináltunk, mi játszottuk a futballt.

Egy rövid szünet után, 11.30-kor ismételten pályára léptünk. Ellenfelünk a Szilády RFC Kiskunhalas volt. Ellenfelünk nagyon agresszívan, területet nem hagyva számunkra letámadott minket. Sajnos nem is tudtuk azt a játékot játszani, amit kérek a csapattól és az előző mérkőzéseken bizonyították, hogy képesek azt a pályán is megvalósítani. Elől nem tudtuk megtartani a labdát, az ellenfél folyamatosan támadást indíthatott a labda vesztéseinkből. Tovább nehezítette a dolgunkat, hogy a mérkőzésen három játékosunk is kisebb sérülést szenvedett. Összességében megérdemelt volt az ellenfelünk 3-0-ás győzelme, sajnos nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit az előző mérkőzéseken. Itt megjegyezném, hogy a Szilády RFC Kiskunhalas megnyerte a csoportot, hat mérkőzésből mind a hatot megnyerve és végül az egész tornát figyelembe véve is az első helyen végzett az előző év bajnokát, a Hírös-Ép Kecskemét csapatát legyőzve a döntőben.

Ebéd és egy kis pihenő után délután újabb kettő mérkőzés várt a csapatra.

17.30-kor az FK Inter Bratislava ellen léptünk pályára. Sajnos ismételten alárendelt szerep jutott nekünk. A Szilády RFC Kiskunhalason kívül az Inter Bratislava volt az a csapat, aki a fizikálisan és játékban is a többi csapat fölé tudott nőni a csoportmérkőzések során. A mérkőzés első felében jól helytálltunk, méltó ellenfelei voltunk a riválisnak, de az első bekapott gól után már nem volt meg az elszántság és lelkesedés, mint az első percekben és úgy láttam kicsit el is fáradtak a gyerekek. Ellenfelünk 4-0-ra megnyerte a mérkőzést.

Az utolsó csoportmérkőzésünkre 19 órakor került sor, az ellenfelünk a hazai csapat, a csoport második, 1.FC Tatran Presov volt. Egy igen fizikális, és erre alapozó, agresszív ellenféllel kellett felvennünk a versenyt a nap végén, három vereséggel a hátunk mögött. Igyekeztem felpörgetni a csapatot és önbizalmat adni nekik, hogy képesek megnyerni a mérkőzést. Meglátásom szerint, az eredménytől függetlenül a legjobb mérkőzésünket játszottuk és a legjobb teljesítményt nyújtottuk a torna során. Játékban, a nagy nyomás ellenére is gyönyörű dolgokat csináltak a gyerekek, szép támadásokat vezettünk, rengeteg kapura lövésünk volt, kapufáig ismételten eljutottunk. Az ellenfél nagy fizikális fölényéből a pályán semmi nem látszott. Minden benne volt ebben a mérkőzésben, amit egy ilyen mérkőzés nyújthat és a gyerekek nem okoztak csalódást, remekül helytálltak. Az ellenfelünk egy szöglet utáni kavarodásból tudott egy gólt szerezni, ezzel 1-0-ra megnyerték a mérkőzést, de jól helytálltunk.

Így a csoport 6. helyén zártuk a csoportot. A begyűjtött 4 pontunknak köszönhetően mi lettünk a legjobb csoport 6. helyezett csapat. A negyedik nap reggelén, 2018.02.04-én, 8.30-kor a Dusanovac Belgrád II (Szerbia) ellen mérkőztünk meg a 15. helyért. Vagyis mérkőztünk volna meg, ugyanis ellenfelünk nem jelent meg a mérkőzésen. Így 3-0-ra megnyertük a találkozót és a 15. helyen zártuk a tornát.

Nem szerettem volna játék nélkül hagyni a gyerekeket, ezért egymás között játszottunk egy mérkőzést. Igen intenzív, hajtós meccset játszottak a csapatok. Olyannyira szoros volt a III. ker. TVE kék és III. ker. TVE fehér csatája, hogy igazságosnak mondható 1-1-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

Összességében, a mutatott játékkal elégedett voltam. A labdakihozatalokat, a passzokat, az egyéni játékokat felvállaltuk. Sikerült felvennünk a versenyt és helytállnunk az agresszív, fizikálisan erősebb csapatok ellen. Talán a támadójátékban és a gólszerzésekben kellett volna többet nyújtanunk. Ahogyan írtam a Kőbányáért Egyesület illetve a Mátészalkai MTK elleni mérkőzések kilógtak kicsit lefelé a sorból és azt gondolom azokban sokkal több volt, és ha azok máshogyan alakulnak előrébb is végezhettünk volna a torán. Ez nem is állt volna távol a realitástól látva a mérkőzéseket, de a sportban nincs ha. Az 1.FC Tatran Presov elleni mérkőzés kiemelkedett a többi közül. Nagyon jó befejezése volt számunkra a tornának. Úgy gondolom, hogy hasznos hétvégén vagyunk túl. A nagyobb intenzitás, agresszívabb ellenfelek mind a fejlődésünket szolgálják. Emellett a csapategység is tovább épülhetett és egy maradandó élménnyel is gazdagodhattak a gyerekek. Büszke vagyok a csapatomra a szereplésünk miatt. Gratulálok a gyerekeknek az egész tornán nyújtott teljesítményükhöz. Csapatszinten szépen helytálltak és volt néhány nagyon jó egyéni teljesítmény is a csapatban.

Szeretném megköszönni a szülőknek az egész hétvégi támogatást és segítséget, amit a csapat körül, a csapatért tettek. Köszönjük szépen!

A tornán résztvevő játékosok névsora: Boros Kende, Simon Szabolcs, Balázs Botond, Csikós Tamás, Loncsák Zalán, Mucsi Marcell, Sándor Marcell, Sóvári Márk, Tóth Marcell, Váry-Hornok Levente

Hajrá Kerület!


bottom of page