Keresés

U9 Ismét nemzetközi tornán vettek részt a TVE 2009-ben született játékosaiA tavalyi évhez hasonlóan megméretett az U9-es csapat is Eperjesen. A szervezők a 21 jelentkező csapatot három csoportra osztották, a csoportban mindenki 6 meccset játszott, a mérkőzések 25 percesek voltak.

Az „A” csoportba kerültünk, két szlovák, két ukrán, egy szerb, valamint egy magyar csapat mellé. (1.FC Tatran Prešov, FC CROW Slávia Košice, FK Dušanovac Belgrade, GRUND 1986 FC Budapest, III. kerületi TVE Budapest, Lokomotiv Kiev, SDJUSSHOR Mikolaiv)

A harmadik helyet sikerült megszerezni, a Lokomotiv Kiev, Belgrade csapat mögött. Eredményeink: három győzelem, egy döntetlen és 2 vereség, 26 rúgott és 10 kapott góllal.

1 Lokomotiv Kiev (UA) 18 pont 2. FK Dušanovac Belgrade (SRB) 15 pont 3. III.ker. TVE Budapest (HU) 10 pont 4. SDJUSSHOR Mikolaiv (UA) 7 pont 5. 1.FC Tatran Prešov (SK) 6 pont 6. GRUND 1986 FC Budapest (HU) 3 pont 7. FC CROW Slávia Košice (SK) 3 pont

Az első mérkőzésünket péntek reggel a Grund csapata ellen játszottuk, látványos, szép focival magabiztos győzelmet arattunk, a 9-0-as győzelem teljesen megérdemelt volt.

Második meccsünkön - mint később kiderült a torna győztesével játszottunk - sajnos nem sikerült felvennünk a Kijevi csapattal a ritmust, szinte az egész meccsen védekezéssel voltunk elfoglalva. A fiúk nagy része ilyen csapattal nem találkozott még sosem, folyamatosan letámadtak minket, az oldalberúgásokat is izomból kapura lőtték. Mindegyik azonnal gólhelyzetet eredményezett, ha nem a labda elé beálló játékosunkat találta el. Az eredmény 4-1 lett a Lokomotivo javára, a szépítő gól Szántó Brendon szabadrúgásából született.

Harmadik csoport meccsünk a Szerbek ellen volt, játékban domináltunk, helyzeteink is megvoltak viszont az ellenfél könyörtelenül kihasználta a hibáinkat és 3-1-re győzött ellenünk.

A többi csapatot is megnézve tudtuk, hogy a csoport két legerősebb ellenfelén már túl vagyunk. Szombat délután FC CROW Slávia Košice csapata ellen mérkőztünk meg. A csoport leggyengébb ellenfele volt, 6-1-re nyertünk. Az ellenfél játékosai közül, csak a kapusuk tudott rajtunk kifogni. Jó pár bravúrt bemutatott.

Második meccsünket a házigazdák ellen játszottuk. Talán a tornán a legjobb mérkőzésünket hozta számunkra, 7-0-ra nyertünk. Utolsó csoportmeccsünket a SDJUSSHOR Mikolaiva csapata ellen vívtuk meg. A két ukrán csapat stílusa nagyon hasonló volt, viszont Mikolava csapata egyénileg gyengébb képességű játékosokból állt, a játékunkat már a kapuskirúgásnál próbálták elrontani. A mérkőzés elején nem sikerült nekik, meg is szereztük a vezetést, majd nem sikerült megrúgnunk a második gólt. Az ellenfélnek sikerült kiegyenlíteni és a 24. percben egy kapu előtti kavarodás után a vezetést is megszerezték. A srácok viszont nem estek össze, hanem rohantak a középkezdéshez majd egy szabadrúgás után nekünk is sikerült gólt szereznünk, így 2-2-re mentették a meccset.

A csoportmeccseken nyújtott játékon kívül, talán itt voltam a legbüszkébb a játékosokra, amiért nem feladták a meccset, hanem tovább küzdöttek. Harmadik helyezettként a hetedik helyért játszhattunk vasárnap, sajnos ez a mérkőzés nem sikerült jól számunkra. Elsősorban nem az eredmény, hanem a játék miatt, itt játszottunk a legrosszabbul, remegő lábbakkal, túlizgultuk a mérkőzést. 1-3-as vereséget szenvedtünk el a Szilády RFC Kiskunhalas csapata ellen.

Mérkőzések:

III. kerületi TVE - GRUND 1986 FC Budapest 9-0 Gólszerzők: Földes Márton, Darvas Barna, Puskás Gergő 2, Geszler Ádám 2, Szántó Brendon 2, Kiss-Fleischamann Dávid.

III. kerületi TVE - Lokomotiv Kiev 1-4 Gólszerző: Szántó Brendon

III. kerületi TVE - FK Dušanovac Belgrade 1-3 Gólszerző: Báti Bálint

III. kerületi TVE - FC CROW Slávia Košice 6-1 Gólszerzők: Báti Bálint, Szántó Brendon, Darvas Barna 2, Kiss-Fleischamann Dávid, Földes Márton

III. kerületi TVE - 1.FC Tatran Prešov 7-0 Gólszerzők: Báti Bálint 3, Nagy Benedek Botond, Puskás Gergő, Geszler Ádám

III. kerületi TVE - SDJUSSHOR Mikolaiv 2-2 Gólszerzők: Báti Bálint, Darvas Barna

III. kerületi TVE - Szilády RFC Kiskunhalas 1-3 Gólszerző: Földes Márton

Tornán résztvevő játékosok: Báti Bálint, Darvas Barna, Földes Márton, Geszler Ádám, Kiss-Fleischmann Dávid, Nagy Benedek Botond, Puskás Gergő, Szántó Brendon, Varga Bertalan (Kapus)

Összegzés:

Hét meccset játszottunk három különböző nemzet (stílus) ellen. Kettő ebből teljesen idegen volt nekünk, nagyon sokat lehetett tanulni a tornán és nem csak a fiúknak, hanem nekem is. Minden mezőnyjátékosom legalább egyszer gólt szerzett, a többség szinte minden pozícióban játszott. Játékban azt próbálták végrehajtani, amit edzéseken gyakoroltunk, külön kiemelném, hogy bátran felvállalták az 1-1 elleni játékot még védőként is, ezek nagy része sikerült is, habár utána nem mindig sikerült pontosan lejátszani a létszámfölényt. Gratulálok minden játékosomnak!

Az U9-es csapat játékosai 21 csapatból a 8. helyen végeztek.1/1

1/1

Az oldalon található írott és képi anyagok csak a forrás pontos megjelölésével, internetes felhasználás esetén aktív hivatkozással használhatók fel.

tippmix_RGB.webp
coerver_coaching.webp
Magyar Atlétikai Szövetség
Budapesti Atlétikai Szövetség
Magyar Labdarúgó Szövetség
MOL_MAGYAR_KUPA_LOGŗ_COLOR.png
MLSZ budapesti igazgatóság
Magyar Vízilabda Szövetség
A létesítmény tulajdonosa:
obudabekaslogo_inverz.png
market_fehér.webp
óduda_sport.webp