top of page
Keresés

Budapest nyílt mezei futóbajnokság 2018Kép: www.bpatletika.hu

2018. április 7-én, 4 versenyzővel tudtunk kiállni a Pólus futónapon.

1500 méteres versenyen Karkó Melinda U11, Farkas Dorka U13 és Sárosy Barna U13 korosztályokban indultak, míg a 4500 méteres versenyen Pèntek Domonkos U14 korosztályba versenyzett.

A hideg, borús és szemerkélő napon, hatalmas tömeggel zajlott a futóverseny. A rajt után nagy tömkölődés és elsprintelés után, hamar szétrázódott minden korosztályban a mezőny. A versenyt nehezítette a felázott csúszós és buckás talaj, de persze ez adja a mezei futóversenyek szépségét is. Melinda szépen beosztva erejét, a rajt után hátulról indulva a tömegben, egyenletes tempóval, sikeresen felhozta magát a 20. helyre. Dorka a rajtban ugyancsak hátra sodródott sajnos, de ő is szép futással lett 22.

Barna szerencsésebben tudott helyezkedni a rajtnál, igy elölről indulhatott és taktikusan ment is az elfutókkal. Fokozatosan mindig egyet megelőzve haladt előre, és a célba 8-ként ért be.

Domonkos a háromszoros távon, a rajt után hamar ugyancsak az élbolyba került. Nagyon szépen beosztotta az erejét és az utolsó 1500 méteren, tempóváltás után, az 5. helyre kapaszkodott fel, amit sikeresen meg is tartott.

Mind a 4 versenyzővel nagyon elégedett vagyok. Hozták az elvárásaimat és a mostoha időben ügyesen versenyeztek. Büszkén fogadtam őket a célban.


bottom of page