top of page
Keresés

A Kihívás Napjára mi is jelentkeztünkA Kihívás Napja Magyarország legnagyobb szabadidősport eseménye. 1982-ben indult Kanadából, a versengés hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, Magyarország 1991-ben kapcsolódott a mozgalomhoz. A hagyományosan május utolsó szerdáján – 05.30-án – megrendezett eseményen ismét tízezrek mozogtak a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával. Ebben az évben 3.857.430 15 perces aktivitást, azaz aktív testmozgást mértek, amely 2018-ban 57.861.452 perc mozgást jelent.

Kerületünk az országos megmozdulásban első alkalommal jeleskedett és az eredményekhez 9.478 aktivitással járult hozzá, amely 142.170 perc mozgást eredményezett. Óbuda a település lélekszám arányának megfelelően a Települések VII. kategóriájában indult és ott a nyolc helyezett közül a 6. helyezést tudhatja magáénak.

A III. kerületi Torna és Vívó Egylet szakosztályai (atléták, vízilabdázók és labdarúgók) is aktívan részt vettek a kihívást teljesítők között, aktivitásunk 742 egységgel járult hozzá az óbudai eredményekhez.

Ezen a napon 15:30-20:00 óra között Egyesületünk atlétika, vízilabda és labdarúgó szakosztályainak edzései a Kihívás Napja vetélkedő égisze alatt lettek megtartva. Így Egyesületünk létesítményében 371 fő vett részt a Kihívás napja eseményen.

Köszönjük minden aktív résztvevőnknek, hogy teljesítményükkel hozzájárultak Óbuda Kihívás Napján való sikeres szerepléséhez.


bottom of page