top of page
Keresés

U19 Évértékelő 2017-2018


Edző: Lilik József

Segítő edző: Gyenes András

A téli a felkészülést 2018.01.15-én kezdtük el, heti öt edzéssel. Több edzőmérkőzést játszottunk, ami előnyünkre vált, hogy felnőtt csapatok ellen mérkőztünk. Gyorsabban, erőszakosabban kellett játszanunk. A kis létszám miatt, március elején Sólyom Ferivel és Gál Istvánnal egyeztetve, a 2001-ben született játékosok csatlakoztak az U19-es kerethez.

Többen abbahagyták Roller Péter, Balogh Nikolasz. Orosházi Bence, Stelcz Marci, Hajdu Balázs makacs sérülés miatt hosszabb kihagyásra kényszerült. Lukács Dániel a felkészülési mérkőzésen sérült meg súlyosan.

Edzéseken a megjelenés, a részvétel megfelelő volt, mindig voltunk annyian, hogy gyakorolni tudtuk a technikai és taktikai gyakorlatokat. A játékosok nagyon fegyelmezetten, maximális odafigyeléssel hajtották végre heti két alkalommal Havrán József erőnléti edző által mondott, mutatott feladatokat. Havrán József lemondása után, Filó Tamás tartotta az erőnléti edzéseket.

Egyéni képzésért felelős edzők:

Védők: Dragan Vukmir

Támadók: Kenesei Krisztián

Általános képzés: Hámori György

Kitűzött célom volt, egy jó csapategységet, egymásért küzdő játékosokat és a taktikai feladatokat maximálisan betartó csapatot kialakítani. Fiatalabb játékosokat beépíteni a csapatba. Rengeteg technikai feladatokat csináltunk, többféle labdás koordinációt gyakoroltunk, létszám előnyös, létszám hátrányos játékok alkalmazása. Nagy hangsúlyt fektettem a labdaszerzésre, labda visszaszerzésre, ehhez alakítottam ki a feladatokat. Az alapokból kiindulva a védekezés összerakása volt a célom.

A tolódás, a területszűkítés szélességben hosszában, a távolság 30-35 méter legyen, ez összességben jól működött, de az egyéni hibák sokszor végzetesek voltak. Ahhoz, hogy a mérkőzéseken többet birtokoljuk a labdát sokszor gyakoroltuk a labdatartást, egy udvaros, két udvaros formában, labdaszerzés és labda visszaszerzésre irányuló feladatokat is gyakoroltunk. A tavaszi szezonban a letámadást gyakoroltuk, minden csapat ellen már az ellenfél térfelén próbáltunk labdát szerezni, gyakoroltuk a csapat együtt mozgását, de sajnos az edzések kimaradásai miatt több játékosnak hiányos volt a tudása.

Bajnoki mérkőzések értékelése, összegzése:

Ebben az idényben kétszer is csapatot kellett építeni. Nyáron egy széteső csapatból kellett egy jó csapategységet összerakni, téli felkészülés alatt elfogytunk, kevesen lettünk már említett okok miatt, és a felhozott fiatalokból ismételten csapatot kellett építeni. A tavasz folyamán sajnos nem tudtunk egyenletes teljesítményt nyújtani, ezért nagyon ingadozó volt a játékunk. A csapatnak össze kellett csiszolódni a feljövő fiatal játékosokkal együtt.

Voltak jó iramú mérkőzések SOROKSÁR, VÁC, TATABÁNYA, SZAC, BUDAÖRS ellen, és voltak fájó vereségek RTK, MONOR, SIÓFOK, ESMTK ellen. A helyzet kihasználásunk gyenge volt, ebben sokat kell még fejlődni. Erre irányuló feladatokat fogunk végezni. Negatívum a kapott gólok száma, pedig sokat gyakoroltuk a védekezést, de az egyéni hibákra nem lehet felkészülni. A mérkőzéseket nehezítették a sérülések, betegségek, szinte ugyanúgy kétszer nem tudtam kiállni.

Sokat kell fejlődni a technikában, jobban kell koncentrálnunk és a mérkőzéseken előforduló szituációkban a jó döntés hozatalában kell javulnunk.

A félévben kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok:

Nagy Gergely, Benkő Dávid, Hámori Ákos, Rosdy Levente,

Bajnoki mérkőzés: 13

Győzelem: 4

Döntetlen: 4

Vereség: 5

Gólkülönbség: 24:20

Sárga lapok: 21

Piros lapok: 1 (Potecz,)

Legjobb góllövő: Papp (7)

Legjobb edzéslátogatottság: Marján György, Potecz Endre, Nagy Gergő, Turóczi Dominik

Legjobb játékos: Hámori Ákos

Gratulálok a csapatnak, célunk tovább fejlődni, gyengeségeinket javítani kell és jobb eredményt elérni a jövőben.

Csapat névsor:

Balogh Nikolasz, Benkő Dávid, Budaházi Botond, Dobák Dávid, Edőcs Dániel, Éliás Gergő, Hajdu Balázs, Hámori Ákos, Hoffman Bálint, Kriskó Tamás, Lattes Roland, Lukács Dániel, Marján György, Mészáros Dávid, Misley Levente, Nagy Gergő, Orosházi Bence, Papp Milán, Pintér Bence, Popovics Ádám, Potecz Endre, Rosdy Levente, Stelcz Márton, Szirony Kornél, Tamáska Péter, Turóczi Dominik


A csapatképek letölthetők innen: https://photos.app.goo.gl/wUXt7GwET7ofYU277


bottom of page