top of page
Keresés

Danone Focikupa a Gyerekekért 2018


U12-es csapatunk 2018. június 9-én szombaton Miskolcon vett részt a Danone Focikupa a Gyerekekért, a 2006-os korosztályra kiírt selejtezőnjén, ahol 16 csapat szerepelt és 3 csapat (Vasas Kubala Akadémia, Puskás Akadémia, DVTK FC) jutott tovább. A győztes képviseli majd Spanyolországban 2019-ben Magyarországot. 


Csapatunk igen izgalmas, változatos mérkőzéseket játszott a csoportban a DVTK, a Dunakeszi és a Hatvan csapata ellen, ahonnan a csoportból harmadikként jutottunk tovább az 1 x 18 perces mérkőzéseken. Így a 9-12. helyért játszhatott a DVTK SE, a Sajóvölgye Focisuli, a REAC Sportiskola csapataival, ahol a 12. helyet sikerült megszerezni a DVTK SE elleni vereséggel és 2 döntetlennel.

Összességében a kicsit tartalékosan elutazó csapatunknak is sikerült helytállni. A nagy hőségben, ráadásul műfüves pályán úgy, hogy szinte egész nap nem tudtak enni a srácok, mivel folyamatosan szinte pihenő nélkül mentek a mérkőzések, így a szervezőktől kapott Danone joghurt életmentő volt.


Talán a legfontosabb volt, hogy a közösség is egyre jobban csiszolódott  és jól érezték magukat. A teljesítményen már látszott az év vége és az osztálykirándulások miatt kimaradt edzések. Csütörtökön egy utolsó edzés és a bankett után jöhet egy kis pihenő, hogy július 16-án elkezdődjön a 2018-2019-es, immár nagypályás szezonra való felkészülés.

A III. kerületi TVE utánpótlásképző központjában rendezték a magyarországi döntőt. Az összességében közel ezer gyereket megmozgató sporteseményen, amelynek kapcsán a családtagokat is az egészséges életmód felé terelik, végül 12 csapat versengett az első helyért. A döntőbe került csapatok: a Puskás Akadémia, Videoton FC, az Illés Akadémia, a Győri ETO, ZTE, a Vasas Kubala Akadémia, az UTE, a Szeged, a HTE Olasz Focisuli Se Hajdúböszörmény, az Orosháza, a DVTK SE és a Békéscsaba csapatai voltak.


Az országos döntőn az idén a Puskás Akadémia lett a kupagyőztes, így ők utazhatnak jövőre Madridba, az U12-es korosztály legnagyobb nemzetközi futballtornájának fináléjára, a Danone Kupa világ döntőjére.bottom of page