top of page
Keresés

Évértékelő vízilabda előkészítő 2017-2018A 2017/18-as sportévben a III. kerületi TVE két vízilabda előkészítő csoportot indított. Az újoncok nagyrésze a jövő évi Baby Bajnokságba lesz benevezhető. Az iskola kezdetével a gyermekek folyamatosan jelentkeztek előkészítő csoportjainkba, így 2 hónapon belül két különböző csoportot hoztunk létre.

Előkészítő I. csoport fő céljai:

- úszástechnika javítás (gyors, hát)

- mellúszás, pillangóúszás oktatása

- taposó lábtempó oktatása

- koordinációs és technikai feladatok szárazföldön

Előkészítő II. csoport fő céljai:

- úszástechnika javítás (gyors, hát, mell)

- pillangóúszás oktatása, javítása

- vízilabda speciális úszásainak oktatása

- alapszabályok tanulása és értelmezése elméletben és gyakorlatban

- koordinációs és technikai feladatok szárazföldön és vízben

- edzőmérkőzéseken való részvétel

- folyamatos felmérése

Januárra a második csoport létszáma jelentősen gyarapodott az első csapat rohamos fejlődésének köszönhetően. Így majdnem minden 2008-as születésű, és/vagy annál fiatalabb fiú és lány gyermek egy időpontban tudta elvégezni az edzésmunkát. Ennek eredményeképp, többek közt a csapat kohézió is nagyon hamar kialakult. Ez meg is látszott az első edzőmérkőzésükön, melyet több is követett, majd az év egy két meccsből álló kupával zárult. Melyen látszódott, hogy szorosabb mérkőzéseket játszottunk erősebb ellenfelekkel szemben.

Bízunk benne, hogy a gyerekek nagy része az 5 hetes a nyári táborban részt tud venni, aminek fontos felkészítő szerepe lesz. Várjuk a következő sportévet, amikor a gyerekek már bajnokságban tudnak szerepelni.


bottom of page