Keresés

Új szakmai stábbal erősít a III. kerületi Torna és Vívó Egylet labdarúgó szakosztályaTisztelt Szülők, Gondviselők! Tisztelt Támogatóink! Kedves Sportolóink! Kedves Szurkolóink!

A lejáró szerződésű Tóth András munkáját új szakmai stáb veszi át, hogy a labdarúgó szakosztály tovább haladjon a meghatározott céljai felé, ami nem titkoltan a bajnokságban való minél jobb szereplésen kívül az, hogy a felnőtt csapatban egyre több saját nevelésű játékos kapjon lehetőséget a jövőben. Tóth András helyére korábbi hússzoros magyar válogatott, éveken át külföldön futballozó szakembert szerződtetett a III. kerületi Torna és Vívó Egylet, akivel nem csak az NB III-ban szereplő felnőttcsapat nyer, hanem a teljes, elsősorban utánpótlásnevelésre szakosodott egyesület minden korosztálya. Buzsáky Ákos július 1-én kezdi meg a munkát az első csapattal.

Buzsáky Ákos három éve hagyta abba az aktív labdarúgást (itthon az MTK-ban és a Ferencvárosban játszott, külföldön, Portugáliában az FC Portóban, az Académicában, majd Angliában a Plymouth, a QPR, a Portsmouth és a Barnsley-ban légióskodott), és szinte azonnal elkezdte építeni edzői pályafutását: az édesapja által alapított GRUND FC-nél vállalt szerepet és több korosztálynál is tevékenyen részt vett a szakmai munkában. Tavaly óta – angliai profi labdarúgómúltjának köszönhetően – a PFA edzőképzésén tanulja a szakmát, előbb a manchesteri LEVEL 2-es, majd a Burnley-ben tartott LEVEL 3-as képzésen vett részt.

Edzői filozófiája megegyezik a játékosfelfogásával: maximalista, ambiciózus, jelentős célokat tűzött ki maga elé. Igyekszik felhasználni azokat a tapasztalatokat, amiket karrierje során gyűjtött, próbálja átvenni azokat a számára szimpatikus módszereket, melyeket többek között édesapjától, idősebb Buzsáky Ákostól, majd Henk ten Catétől, José Mourinhótól, Tony Pulistól, Ian Holloway-től, vagy éppen korábbi magyar szövetségi kapitányoktól lesett el.

„Volt egy elképzelésem az edzői karrieremet illetően, azt terveztem, hogy a Grundnál készítem fel magam a pályára, gyerekcsapatoknál, különféle korosztályoknál szerzek rutint, hogy aztán feljebb léphessek – nyilatkozta Buzsáky Ákos. – Mindig is a felnőtt labdarúgásban akartam szerepet vállalni, de tudtam, hogy az utánpótlás az a terület, ahol eleinte fejlődhetek. Hivatalosan két éve dolgozom, és bevallom, nem reméltem, hogy idén nyáron egy felnőtt klub bennem lát fantáziát. Az életben vannak olyan pillanatok, amikkel nem számol az ember, de ha jön, meg kell ragadnia! A III. kerületi TVE vezetősége megkeresett és felvázolta, hogy velem képzeli el az egyesület a merészebb célok megvalósítását, akkor görcsbe rándult a gyomrom. Legutóbb akkor éreztem ilyet, amikor a QPR ajánlatot tett nekem. Megtisztelő ez a felkérés és egyben hatalmas kihívás is. Mindig is komoly célokat tűztem ki magam elé, szeretem, ha teher van a vállamon – márpedig a III. kerületi TVE az NB II-be vágyik, és az elöljárók úgy látják, velem a szakmai stáb élén ez idővel elérhető. Nem tartom magam kész edzőnek, nem mondtam le arról az útról, amit elterveztem, ugyanúgy képzem magam a jövőben is, tartom a kapcsolatot az angol edzőképzés kurzusvezetőivel, és bízom benne, hogy jövő nyáron felvételt nyerek a Level 4-es tanfolyamra. Nem lenne rossz, ha oda már NB III-as bajnok edzőként érkezhetnék…”

Buzsáky Ákossal Kemény Kristóf érkezik a szakmai stábba, aki kollégájával együtt végzi az edzőképzést Angliában. Számára érzelmi kérdés is az új munkakör, hiszen annak idején a III. Kerületben lett felnőtt labdarúgó és nagy vágya valósul meg azzal, hogy edzőként térhet vissza oda, ahol éveken át futballozott.

Az Egyesület vezetősége egyúttal megköszöni Tóth András munkáját és sok sikert kíván az új szakmai stábnak!