top of page
Keresés

Elsősegély első kézbőlMa délután Egyesületünk dolgozóinak tartott előadást az elsősegélynyújtásról, újraélesztésről, illetve a defibrillátor használatáról Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat, kommunikációs igazgatója és szóvivője. Eredeti végzettsége mentőtiszt, nem mellesleg itt sportoló gyermek​ apukája. A bemutatón feleleveníthette mindenki a már régebbi ismereteit, kaptunk célirányos tanácsokat sportolóinkra vonatkozólag. Megismerkedtünk a modern újraélesztő készülék működési elvével, kipróbálhattuk, hogyan tudunk egy eszméletlen, nem lélegző embernek segíteni a mentők kiérkezéséig.

Sokunkat megrémít, ha egy társunk eszméletlenül összesesik mellettünk, így fontos, hogy saját ijedségünket is le tudjuk győzni, hogy vészhelyzetben azonnal tudjunk cselekedni. Győrfi Pálnak hálásan köszönjük, hogy felkérésünket elfogadta. Látványos és helyenként rendkívül szórakoztató, de az adott pontokon nagyon komoly hangvételű előadásáról készült képeket és videókat megtekinthetik itt.

Egyben felhívta a figyelmünket a SzívCity okostelefonokra letölthető applikációra. TE IS LEHETSZ HŐS! Töltsd le a SzívCity appot, és mentsd meg mások életét!

MI AZ A SZÍV CITY?

A Szív City egy virtuális közösség, melynek önkéntes tagjai készek megmenteni a keringésleállás (a hirtelen szívmegállás) köztéri áldozatait. A Szív City app letöltésével és a regisztrációval vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentőszolgálat riasztására a helyszínre sietnek, és mielőtt a mentő megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéséhez. Évente 25.000 ilyen eset adódik országszerte, és a túlélés esélye percenként 7-10%-kal csökken. Életbevágó jelentőségű, hogy az újraélesztés mielőbb megkezdődjék!bottom of page