top of page
Keresés

Mikulásnapi kölyökatlétika2018. december 05-én megrendezésre kerülő, mikulásnapi kölyökatlétika versenyünk szinte minden szempontból pozitívan alakult. Egyetlen pici negatívum, hogy az U10 és U13-ban sportoló 55 gyerekből mindössze 36 jött el, viszont ez leginkább a tél beköszöntével együtt járó megbetegedésekkel magyarázható, amit több szülő is jelzett az irányunkba. Ettől függetlenül a versengés remek hangulatban telt, láthatólag mindenki élvezte és a nagyobb korosztályból is sokan eljöttek, hogy segítségünkre legyenek a lebonyolításban, így egy-egy csapat mellé sok esetben két segítő is jutott.

A verseny menete nagyon apró eltérésektől eltekintve megegyezett a Gödöllőn 2018. januárjában megrendezett fedettpályás Sport XXI-es versennyel, ami nagy valószínűséggel 2019-ben is hasonló időben és hasonló struktúrában kerül majd megrendezésre, tehát maga a Mikuláskupa már az erre való felkészülés első lépcsőfoka is volt egyben.

Eszerint a gyerekek csapatokban versenyeztek és minden csapatnak öt állomáson kellett végigmennie és a lehető legtöbb pontot összegyűjteni. Az öt állomás a következők voltak: zsámolyra terpesz-zár szökdelés, sprint váltó 20 méteres pályaszakaszon csapatmegkerüléssel és hátsó váltással, gátváltó ugyanezekkel a megkötésekkel, csak a futószakasz 30 méteres volt és el volt rajta helyezve három darab 50 cm magasságú gyerekgát, kétkezes medicinlabda dobás hát mögé, és helyből indított ötösugrás. Minden csapat minden állomáson kétszer próbálkozhatott, ahogyan versenyen is lesz majd és minden esetben a jobb pontszámok kerültek összesítésre.

A feladatok senki számára nem voltak újak, ugyanis edzésen is rendszeresen gyakoroltatjuk ezeket a remek atlétika specifikus gyakorlatokat, ennek ellenére számunkra is sok tapasztalattal járt az esemény. Többek között megállapítottuk, hogy a szökdelések, főleg a klasszikus ötösugrás már sokaknak nagyon szépen megy és nem egy gyerek olyan távolságokra jut, amivel a gödöllői versenyen is sok pontot szerezhet csapatának, viszont medicinlabda dobásban kevesen remekeltek, azt mindenképp többet kell majd gyakorolni.

Összességében tehát a gyerekek jó élményekkel és némi csokival, mi edzők pedig hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.


bottom of page