top of page
Keresés

Évértékelő - labdarúgás 2000-2001A nyári felkészülést 2018. július 17-én kezdtük el heti öt edzéssel. A csapat létszáma folyamatosan gyarapodott, több játékost igazoltunk Orgon Tibor (Goldball), Rácz Richard (Tabán), Osztovits Marcell (Grund).

A csapat létszáma ősszel 21 fő volt. de sajnos a sorozatos sérülések miatt az edzéseken 15-16 fő volt. Orosházi Bence hátsérülése nem jött rendbe, még orvosi kezelésre szorult. A nyári felkészülést Hámori Ákos a felnőtt csapattal végezte. A bajnokság közben Rácz Richard is a felnőtt csapathoz csatlakozott, de a bajnoki mérkőzéseken az U19-es csapatban játszott.

CSAPAT:

BUDAHÁZI BOTOND, DIAMANT ZSOLT, DUDÁS DÁVID, EDŐCS DÁNIEL, ÉLIÁS GERGELY, FLAISZ BÁLINT, FÓNER PATRIK, HOFMANN BÁLINT, LEHEL DÁVID, MISLEY LEVENTE, NAGY GERGŐ, ORGON TIBOR, OROSHÁZI BENCE, OSZTOVITS MARCELL, POPOVICS ÁDÁM, POTECZ ENDRE, RÁCZ RICHARD, SZIRONY KORNÉL, TAMÁSKA PÉTER, TURÓCZI DOMINIK CÉLKITŰZÉS:

A csapat minél előrébb végezzen és lehetőség szerint több játékos kerüljön a felnőtt csapat keretéhez.

Nyáron aprólékosan átvettük a védekezést, labdakihozatalt, kivesz benne részt, mikor, kinek hová kell mozogni támadásnál, védekezésnél.

Elsődleges célom továbbra is a csapatvédekezés és ezen belül a védelem stabilitása volt, helyes csapat, illetve védő mozgások (2-3-4 védő, középpályások, támadók mozgása, helyezkedése), majd labdavesztés után azonnali labda visszaszerzés. Rengeteg kis játékokon keresztül gyakoroltuk be, (2:1; 3:2; 4:3; 5:3; 7:5;) ellen.

Fő feladatunk volt a tengely levédekezése más játékrendszeren keresztül (1-4-1-4-1), de főleg a 4-3-3-as játékrendszerben játszottunk. Átmenetek gyakorlása támadásból- védekezésbe, majd védekezésből - támadásba kontra játékon keresztül támadás befejezés. A feladatok között volt labdakihozatal, labdatartás türelmes, pontos labdajáratás, szélességi, mélységi átadások, átadások-átvételek gyakorlása, cselezés, párharcok, Coerver gyakorlatok többszöri ismétlése.

A csapat együtt tudjon mozogni, területet szűkíteni. Labdaszerzés után gyors kontrajáték, széleken vezetett támadások, beadások gyakorlása. Sajnos a csapatvédekezést még jobban be kell gyakorolni a sok kapott gól miatt, pedig a nyári felkészülési mérkőzéseken jól ment a védekezés, az utolsó edzőmérkőzéstől eltekintve, ahol öt gólt kaptunk (5:5 lett az eredmény).

Fejlődött játékosok:

Nagy Gergő, Edőcs Dani, Osztovits Marcell, Turóczi Dominik, Tamáska Péter

Edzésre járás maximális volt, alig volt hiányzó az félév alatt. Sérülés, betegség, iskolai elfoglaltság miatt voltak a hiányzások.

Mérkőzések értékelése: MLSZ U19 Közép A

Mérkőzés száma: 13 Győzelem: 6

Döntetlen: 0 Vereség: 7 Gólkülönbség: 42:34 Gólszerzők: Hámori Ákos 8, Tamáska Péter 7, Flaisz Bálint 6, Potecz Endre 4, Turóczi Dominik 3, Diamant Zsolt 3, Edőcs Dániel 2, Osztovits Marcell 2, Rácz Richard 2, Fóner Patrik 1, Orgon Tibor 1, Popovics Ádám 1 Helyezés: 8. hely (18 pont) Az MLSZ bajnokság színvonalas, és jó ellenfelekkel játszottunk. A 8. hely nekem csalódás, mert sokkal előrébb végezhettünk volna, ha figyelmesebbek, koncentráltabbak lettünk volna. A SOK EGYÉNI HIBÁT az ellenfél könyörtelenül kihasználta, mi ebben gyengék voltunk. A labdaszerzésben javultunk, de még agresszívebbnek, harcosabbaknak kell lennünk. Az átmeneteket támadásból védekezésbe, védekezésből támadásba nagyon be kell gyakorolni, sokkal fegyelmezettebben kell megoldani.

A TECHNIKAI gyakorlatokat sulykolni kell, mert abban van lemaradásunk. Az ellenfél zavarását még sokkal hatékonyabbá tesszük, akkor eredményesebbek tudunk lenni. Nagyobb önállóságot adtam a játékosoknak, mert amit gyakoroltunk, a saját térfelünkön labdaszerzés, labdakihozatal, labdajáratás, majd kontrajáték, ehhez csatlakozó térfélkiürítés.

Nem mindig szóltam be a mérkőzéseken, csak akkor, ha muszáj volt, mikor javítani kellett a játékon vagy fel kellett pörgetni őket. Hagytam őket gondolkozni, hogy hogyan tudják megoldani a feladatokat, szituációkat, de ez nem mindig volt sikeres.

Sok feladatot kell még maximálisan elvégezni, hogy előre lépjünk. Ellenfél térfelén játék, labdaszerzés, támadások felépítése, befejezése, ezt rengeteg gyakorlással, türelemmel lehet csak megvalósítani. Voltak kötelező győzelmek, ahol nagy gólarányú győzelmeket arattunk, de bravúrokat nem csináltunk.

Fájó vereségek (ESMTK, Soroksár, Monor), Vác ellen esélyünk sem volt a pontszerzésre. A játékosoknak a teljesítménye nagyon ingadozó volt, ezen kell javítani.A kommunikációban sokat kell fejlődnünk. A vezetőségnek köszönöm a lehetőséget, sok sikert kívánok a CSAPATNAK a további munkához.

Hajrá Kerület!


bottom of page