top of page
Keresés

Játékosaink nem csak a pályán fejlődnek


Egyesületünk bástyáival, a kapusokkal kezdtük, majd a gólvadászokkal, azaz a támadókkal folytattuk, ezt követően a szerkezet legtoleránsabb, ugyanakkor legkeményebb alkotóelemei, a hátvédek kerültek a középpontba, a minap pedig a játék „ütemdiktálóival”, a középpályásokkal találkoztunk egy interaktív előadás keretén belül.

A „metronómok”, akiken áll vagy bukik a csapat taktikája, nagy érdeklődéssel hallgatták a korábbi spanyol válogatott klasszis, Gaizka Mendieta szavait, de belepillanthattak Xavi Hernández, valamint Sergio Busquets gyermekkorába is. Xavi, csakúgy, mint Busquets egy kis katalán műhelyből indulva nyertek 2010-ben világbajnoki címet. A terrassai Jabac edzői az elmúlt évben sem tétlenkedtek, hiszen Xavi és Busquets után tálcán kínálták a Barcelonának az újabb gyöngyszemet, Riqui Puig-t.

A középpályások is írásban számolnak be az előadáson hallottakról, amit kiegészítenek az eddig megszerzett tapasztalataikkal.


A kapusok beszámolóit Kurucz Péter kapusedző értékelte, ám az összegzés, a dolgozatok átbeszélése előtt ifjú portásaink egy 15 kérdésből álló szakmai/tájékozottsági tesztnek feszültek neki. Minden jó válasz egy pontot ért, a közel 12-es átlag pedig egyértelmű jele annak, hogy növendékeink naprakészek mindenből, ami az ő pozíciójukat jelenti. Csak így tovább, fiúk! Hajrá, Kerület!


bottom of page