Keresés

Évértékelő MLSZ U14FOTÓ GALÉRIA

Nagyjából egy hónapos téli szünet után, 2019 január 14-én kezdtük meg az edzéseket. A csapat létszáma az első pillanattól kezdve megfelelő volt, nem küzdöttük létszámproblémákkal, mint a nyári időszakban. Természetesen ebben a félévben is voltak hiányzók egyéb elfoglaltságok miatt (iskola, külön órák, betegség), de igyekezett mindenki rendszeresen részt venni a foglalkozásokon. A időjárási körülmények is adottak voltak az edzések megkezdéséhez és az edzések végzéséhez.

Ebben a félévben is több személy, edző dolgozott a csapattal és többen hozzájárultak a csapat, a gyerekek fejlődéséhez. Heti 2 alkalommal Filó Tamás, erőnléti edző foglalkozott a gyerekekkel. Egy alkalommal konditermi edzésrészt vezényelt a csapatnak, egy alakalommal pedig gyorsaság, robbanékonyság fejlesztő edzésrészt tartott a gyerekeknek.

Keresztesi Botond egyéb elfoglaltságai miatt (foot-hall edzések) már kevesebb alkalommal, de segítette a csapatot mozgáskoordináció fejlesztő edzésrészek vezetésével.

A munkát Albert Flórián gyakorlati útmutatásai mellett folytattuk ebben a félévben is. A foot-hall edzések vezetése mellett Ő sem tudott sok edzésen jelen lenni, de az Ő általa felvázolt iránymutatás szerint dolgoztunk, zajlottak az edzések, gyakorlatok.

A január és február hónap az edzésekről és edzőmérkőzésekről szóltak. Sajnos nem tudtunk első osztályban szereplő korosztályos csapattal lekötni mérkőzést, ezért másodosztályú csapatok ellen, illetve alacsonyabb osztályú, de idősebb korosztályba tartozó csapatok ellen játszottunk felkészülési mérkőzéseket. Sajnos nem minden mérkőzés állított minket kihívás elé. Többnyire a mi akaratunk érvényesült és mi irányítottuk a mérkőzéseket. Ettől függetlenül fontosak voltak a felkészülés szempontjából, hiszen tudtunk gyakorolni, taktikailag láttuk a hibákat vagy mi az, ami jól működik.

Február végén folytatódott a bajnokság. Az egész félévről elmondható, hogy a mi csapatunk próbált játszani, felvállalva a labdakihozatalt, a labdabirtoklásra építve próbált játszani. Néhány periódust leszámítva mérkőzésenként a mi akaratunk érvényesült a pályán. A játék képe alapján minden mérkőzésen az aktuális ellenfelünk fölé tudtunk nőni. Ez annak tudatában is nagy szó, hogy több alapemberünk hiányzott kisebb-rövidebb ideig a félév során, de a helyettük bizalmat kapó játékosok tökéletesen megállták a helyüket és bizonyítottak, hogy lehet rájuk számítani.

Néhány játékost átképeztünk más posztra, de ezek a változtatások is tökéletesen működtek, jól reagáltak a gyerekek és megfelelően ellátták az adott poszt feladatait. Az eredmények, a látottak alapján elmondható, hogy nagy fejlődésen ment keresztül a csapat és a játékosok. A ki-ki mérkőzéseken is többnyire a mi akaratunk érvényesül. Ami szintén pozitívum, hogy egy jó egység is kialakult a csapaton belül, motiváltak voltak a gyerekek, egy felé tartottak és az utolsó mérkőzéseken ez jól meg is mutatkozott. Tudtak küzdeni egymásért és meg tanultak nyerni.

Áprilisban részt vett a csapat egy olaszországi nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornán, ahol szintén rengeteg tapasztalatot szerezhettek a gyerekek, épült a csapategység és élményeket szerezhettek. Sikeres szereplést produkáltak, ugyanis a 3. helyen végeztek a tornán.

Összességében elmondható, hogy egy lépcsőfokot feljebbléptek a gyerekek és tettek egy lépést a céljaik, álmaik eléréséhez. A motiváció, az akarat megvan bennük és egy jó közösség, akik motiválják egymást. A potenciál meg van többükben, hogy futballista váljon belőlük, de sokat kell még dolgozniuk.

Összesített eredmények: Helyezés: 4. hely Győzelem: 19 Döntetlen: 5 Vereség: 6 Megszerzett pontok: 62 pont Lőtt gólok száma: 132 Kapott gólok száma: 44 Gólkülönbség: +88

Gólkirály: Mizda Ádám – 20 gól Legjobb játékos: Kruppa Péter

Keret: Ábrahám Márton, Albert Axel, Bánszki Gergely, Bereczki Levente, Bösztöri Szilveszter, Czebei Márk, Csaplár Gergő, Danka Zoltán, Erdős Áron, Fröhlich Márton, Jászai Vencel, Kapusi Ábris, Kovácsréti Áron, Kruppa Péter, Lánczos Dominik, Mészáros Huba, Mihálszki Móric, Mizda Ádám, Ország Levente, Regős Ákos, Rózsa Zalán, Soós János Tamás, Tihanyi-Tóth Gergely