top of page
Keresés

Évértékelő U15FOTÓ GALÉRIA

Fenyvesi György kollégám nem egész egy éve szezon közben elment, akkor kértek fel, hogy segítsek és vegyem át a csapatot. Az elején már felmértem és jeleztem a problémákat, és beszélgetünk is a szakmai vezetőkkel, hogy a keretben minőségi és mennyiség problémák vannak. Tervezve volt a keret javítás, de ez nem sikerült, ezért így vágtunk neki a következő szezonnak.

A téli felkészülés sem sikerült ennek a korosztálynak. A felvételi vizsgákra való felkészülés miatt, az edzések látogatása rendszertelen volt és mindig más játékos tudott csak jönni. Egy kapust sikerült leigazolni, akit Kurucz Péter is ajánlott (Győrgy Máté).

Sajnos a szűk keret, az egészséges rivalizálást sem tudta segíteni a csapaton belül, mert alig tudtunk kiállni a mérkőzéseken, így ez hátráltatta az edzés látogatást és a posztok harcát is.

Az edzésterveket át kellett írni, mert a csapatrészek együttműködését, a csapat egységes mozgását és összehangolását, csak a bajnoki mérkőzéseken lehetett gyakorolni, mert akkor voltunk tizenegyen.

Az egyének fejlesztése, a kis létszámú kis játékok és az egyéni képzések maradtak, mint edzés terv és a mérkőzéseken, meccselve próbáltam a csapatjátékot is fejleszteni, mert az edzéseken nem lehetett a létszám és a minőségi tényezők miatt.

A sérüléshullám is elérte a csapatot. Sajnálatos súlyos sérülések voltak, Vághidi Tamás kétszeres kéztörése egy év alatt, Bak Rokkó lábtőrése, Bognár János térdszalag sérülései, Fulmer Vince vírusos fertőzése, mely több hónapra nyúlt, és ők mind meghatározó játékosok voltak. Két játékos lemorzsolódott, így a 15-ös keret létszám 10-re csökkent.

A csapatszellem kialakítása, a viselkedés, az edzésmunka volt az, amit tanulniuk kellett. A szakmai előrelépés a csapatjátékban hullámzott a tudott problémák miatt, a szint kicsit fejlődött az előtte lévő évhez képest, pedig létszámban kevesebben voltunk. Egyéni és poszt specifikus edzéseket alkalmaztam a kis létszámból adódóan, ebben volt is fejlődés a játékosoknál.

Pozitívum, hogy két játékos Nagy Kristóf és Zimmermann Gergő sokat tettek a csapat és saját maguk érdekében, mindkét játékos a felette lévő korosztályba került.

A csapat pontszám szerű eredménye és helyezése is javult. Két és félszer több pontot szereztünk, mint előző évben, pedig sok nehezítő körülmény érte a csapatot és tavasszal minden mérkőzésen három új játékos szerepelt a keretben. Pozitívan változott a csapatszellem, kicsit a játék is a szezon végére, a meccsek kiegészítették az egyéni edzéseket, így a fejlődés eredménye a befejező meccsekre maradt.


bottom of page