top of page
Keresés

3 napos versenyen jártak atlétáink, ahol két versenyzőnk is debütált, nem is akárhogyan!Múlt hétvégén került megrendezésre U16 és U14 korosztályban a Területi Liga Verseny 1. fordulója, mely két helyszínen, Gödöllőn és Kecskeméten került lebonyolításra. A 3 napos versenyen több sportolónk is képviselte az óbudai színeket. A nem túl kedvező időjárási körülmények ellenére atlétáink egytől-egyig nagyszerűen teljesítettek, és a 3 napos versenyt szinte mindenki egyéni csúccsal zárta. Újabb két sportolónknak adatott meg, hogy versenyen is megmérettethesse magát, és ha már "rajthoz álltak" a fiatalok, mindketten egyéni csúccsal mutatták meg rátermettségüket, Farkas Lilinek ez az eredménye 3000 méteres gyaloglásban a legjobbnak bizonyult ezen a versenynapon.

Gratulálunk! - Atlétáink tovább készülnek a versenysorozat 2. fordulójára, ami június 2-4 között kerül lebonyolításra.


U16 és U14 Területi Liga Verseny 2023 Centrum terület 1. forduló

2023.05.12-14. Gödöllő, Kecskemét


Hoffmann Teréz szakosztályvezető:

A szabadtéri versenysorozat első legfontosabb versenyén vagyunk túl. A 3 napos verseny komoly felkészülést, szervezést, logisztikát igényelt versenyzőktől, edzőktől egyaránt.

Az első napon Gödöllőn megrendezett rúdugrásban Kovács Gizella indult, aki a folytonos esőzés ellenére a második helyen végzett. A rúdugrásnál a versenyzőnek nemcsak saját magát kell szárazon tartania, hanem a rudakat is amivel ugrik, hiszen az átázott kötésű rúdról könnyen lecsúszik a versenyző keze.

A második és a harmadik napon már Kecskeméten folytatódott a verseny, ahol az időjárás ugyancsak nem volt kedvezőbb mint Gödöllőn. Az érmek és helyezéseken kívül, szinte mindenki egyéni legjobbját tudta teljesíteni ezen a versenyen, pedig Kovács Rudolf egy hosszú sérülésből tért vissza. Farkas Lili és Juhász Zsombor először mérettették meg magukat versenyen és ez kiválóan sikerült.

A versenysorozat következő fordulója június 2-4. amelyre teljes erőbedobással készülünk.

Gratulálunk a versenyzőknek!


EREDMÉNYEK:


U14 lány rúdugrás:

2. hely Kovács Gizella 190 cm (egyéni csúcs)


U14 fiú 80m:

5. hely Kovács Rudolf 10:80 (egyéni csúcs)


U14 lány magasugrás:

2. hely Néder Fanni 150cm (egyéni csúcs)


U14 lány ötösugrás-helyből:

3. hely Kovács Gizella 11,50m (egyéni csúcs)


U16 lány magasugrás:

3. hely Choma Panna 133 cm


U16 fiú súlylökés:

13. hely Juhász Zsombor 8,17m (egyéni csúcs)


U14 lány 3000 m gyaloglás:

1. hely Farkas Lili 21p 24mp (egyéni csúcs)


U16 lány 3000 m gyaloglás:

2. hely Lövei Veronika 22p 34mp (egyéni csúcs)

3. hely Ihász Fruzsina 23p 10mp (egyéni csúcs)

bottom of page