top of page
Keresés

6. helyezést szerzett Női OB I-es csapatunk a bajnokságban

A rájátszás 3. mérkőzésén az E.ON Női OB I-es bajnokságban, végig kiélezett küzdelemben vereséget szenvedtünk, így a 6. helyen fejeztük be a bajnokságot. Óriási küzdelmet hozott a két csapat összecsapása a mindent eldöntő összecsapáson a várakozásnak megfelelően, néhány hibának és a szerencsének köszönhetően a szentesi lányok megérdemelt sikert arattak.


L.ukács Dénes vezetőedző értékelése:

"Véget ért számunkra és mindenki számára ez a rendkívüli év, mely olyan értelemben történelmi is a TVE szempontjából, hogy ez az első befejezett Női OB I-es bajnoki szereplés a klubunk életében. Szinte a legnagyobb hagyományokkal rendelkezünk vízilabdában, az 1920-as években három alkalommal nyertünk magyar bajnokságot a férfiak mezőnyében. Hosszabb szünet után visszatért a sportág és egyből bravúros 6. helyezést szereztünk, egy nagyon erős mezőnyben. Mutatja a bajnokság erejét és színvonalát, hogy a bajnokság első két helyezettje az Euroliga 4-es döntőjének is résztvevője lesz a következő hétvégén.


Ritka a női mezőnyben, hogy két azonos szintű csapat mérkőzésén vendég siker születik, talán erre 2-3 alkalommal volt csak példa az egész évben, egyszer pont nekünk sikerült. Megpróbáltuk ismét, mivel a bajnokság utolsó fordulójában a vírus fertőzés miatt hiányos összeállításban szerepeltünk, így elvesztettük a pályaelőnyünket a play-off küzdelmeire. Az emberi teljesítő képesség fizikai határait messze túlléptük mostanra.


Május közepén, Leányfalun kezdtük a felkészülésünket, egy roppant törékeny, viszonylag kevés játékosból álló játékoskerettel. Nem sikerült a bravúr, megérdemelt sikert aratott a Szentes, de nagyon büszkék vagyunk a 6. helyre is. Persze most még fáj egy kicsit, mert szerettünk volna még jobb eredménnyel zárni, de egyben ösztönöz is bennünket a munka további folytatására és a keretünk megerősítésére a következő szezonra. Most elmennek a lányok egy hétre pihenni, utána újra beleállunk a munkába június végéig, majd ismét tartunk egy rövid szünetet. Gratulálunk a Szentesnek! Köszönjük a szurkolóink és a klub egész éves támogatását. Hajrá Kerület!"


Játékoskeret:


Pápai Barbara, Jancsó Patrícia, Pap Médea, Kisteleki Dóra csapatkapitány, Koppány Szamira, Tóth Rebeka, Illés Henrietta, Vályi Fanny, Kudella Panna, Pál Anna, Hajdú Róza, Drávucz Rita, Tóth-Deme Róza, Dulic Maya, Csizmár Petra, Konda Boglárka


Szakosztályvezető: Bárány Attila

Vezetőedző: Lukács DénesE.ON Női OB I. Rájátszás az 5-6. helyért 3. forduló

Szentesi Uszoda - fedett

2021. április 24. 18:00

Hungerit Szentes - III. kerületi TVE
10 - 7 (3-3, 3-2, 3-0, 1-2)

G. Jancsó Patrícia (2), Drávucz Rita (2), Kudella Panna (2), Koppány Szamira


E.ON NŐI OB I. BAJNOKSÁG helyezések a 2020-2021-es szezon végén:


1.   UVSE Hunguest Hotels 2.   Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 3.  FTC Telekom Waterpolo 4.  BVSC Zugló Diapolo 5.  HUNGERIT SZENTES 6.  III. kerületi Torna és Vívó Egylet 7.  Tigra-ZF-Eger 8.  SZTE SZEGED 9.  TVSE Vízilabda Kft 10.  Budapesti Honvéd Sportegyesület#tve1887 #obudaikekfeher #hajrakerulet #tvevizilabda #tippmix #ob1 #meccsnap #mvlsz

bottom of page