top of page
Keresés

A BL-résztvevő vár Lukács Dénes csapatára szombaton

Gyöngyössy Anikóék a Fradi után a Dunaújváros dolgát is megnehezítenék.Dunaújvárosba utazik szombaton OB I-es pólócsapatunk, a bajnokság 11. fordulójába a DFVE lesz Lukács Dénes együttesének soron következő ellenfele. Pár nap leforgása alatt immáron ez lesz a második komoly erőpróba a lányok számára, a szerdai Ferencváros elleni derbi után ismét egy bajnokaspiráns ellen kell bizonyítani. A Dunaújváros jelenleg veretlenül vezeti a bajnokságot, ráadásul az európai porondon is áll még, egyetlen magyar csapatként a Bajnokok Ligájában.


Érdekes hétként aposztrofálta a mostanit Lukács Dénes, amikor az eheti menetrendről érdeklődtünk nála. Vezetőedzőnk szerint a bajnokság két legerősebb csapata vár Gyöngyössy Anikóékra, mégis két teljesen különböző összecsapásra lehet számítani, ugyanis két merőben eltérő vízilabdát játszó, igaz egyaránt erős rivális ellen kell bizonyítani. Míg a Fradi a gyors játékot erőlteti, addig az újvárosiakat a brusztolós, kemény, fizikális játék jellemzi. Szerdán a zöld-fehérek ellen nagyszerűen helytállt csapatunk, a koncentrált védekezésnek köszönhetően a vendégek nem szórtak meg bennünket, Kudella Panna, Illés Heni és a társak szavazatai alapján a hónap játékosának választott Hnatyszyn Kinga pedig nagyszerű gólokat szereztek. A feladat adott szombaton is, ahogy a Fradinak, úgy a Dunaújvárosnak is meg kell nehezíteni a dolgát lehetőség szerint. Ez persze nem lesz könnyű, ugyanis az újvárosiak főleg hazai medencében nagyon erős ellenfélnek számítanak, jóllehet Illés Heniék októberben – igaz saját közönség előtt – nagyszerűen helytálltak ellenük. A 10-5-ös végeredménnyel záruló összecsapáson Kudella Panna három, Hajdú Róza és Gyöngyössy Anikó pedig egy-egy gólt szerzett és egészen az utolsó negyedig meccsben tartották a csapatot, ráadásul azon a találkozón Brezovszki Gerda nem is játszhatott.


Lukács Dénes várhatóan ezúttal is lehetőséget ad majd fiatal játékosainak, azoknak, akik a padról kevesebb lehetőséget kapnak általában.


Nem nagyon lehet különbséget tenni a két csapat között, a Ferencváros és a Dunaújváros is hasonlóan erős játékerőt képvisel, maximum a játékban lehet különbséget felfedezni közöttük. A Fradi gyors vízilabdát játszik, a Dunaújváros viszont sokkal fizikálisabb ellenfél. Nehéz ellenük játszani, mert nagy a különbség a játékosaink és a hazaiak játékosai között testfelépítésben, komolyabb az erőfölény. Ettől függetlenül mi az élcsapatok ellen sem szoktunk feltett kezekkel játszani, célunk, hogy megnehezítsük a hazaiak dolgát.” – beszélt a szombati összecsapásról Lukács Dénes.A DFVE-TVE összecsapást 11 órától rendezik, majd azt követően egy hosszabb szünet következik a bajnokságban, legközelebb február 15-én az UVSE ellen játszik csapatunk bajnokit, immáron hazai közönség előtt.

bottom of page