top of page
Keresés

A BVSC ellen mutatott játékkal készül Lukács Dénes csapata a Győr elleni playoff-derbireSzombaton folytatódik a női bajnokság rájátszása, csapatunk a 7. helyért zajló párharcban a Győr ellen ugrik majd medencébe. Ha az alapszakaszban lejátszott mérkőzéseket vesszük alapul, akkor a papírforma Kerület sikert ígér, hiszen Lukács Dénes együttese idegenben és hazai környezetben is mondhatni simán verte riválisát, ám tudjuk, hogy a rájátszás, az egy teljesen más kávéház. Ennek ellenére vezetőedzőnk reméli, hogy csapata a lehető legrövidebb idő alatt el tudja dönteni majd a párharcot, és erre minden esélye meg is van, kiváltképp, ha azt a formát hozza, amelyet a BVSC ellen nyújtott.


Szombaton 19 órától a Győr együttesét fogadja csapatunk, a bajnoki rájátszás 7. helyéért zajló párharcban. A két csapat az alapszakasz során kétszer találkozott egymással, idegenben 9-5-re, míg hazai közönségünk előtt 13-4 arányban nyertünk. Mindkét találkozón Brezovszki Gerda volt a legeredményesebb játékos, a győri meccsen 4-szer, míg Óbudán 5-ször talált be az ellenfél kapujába. A győriek a playoff előző körében a Szentessel játszottak és végül két mérkőzésen kikaptak ellenfelüktől, míg Lukács Dénes csapata a BVSC-vel játszott egy végletekig kiélezett párharcot, amelyen csak nüanszokon múlt, hogy nem rendeztek végül mindent eldöntő harmadik összecsapást.


Úgy gondolom, hogy közel álltunk ahhoz, hogy a BVSC ellen bravúrt hajtsunk végre, vagy legalább megnehezítsük még jobban az ellenfél dolgát. Sajnos nem sikerült, de a játék, különösen a hazai mérkőzésen mutatott formánk, az nagyon jó volt és azt hiszem, hogy aki kilátogatott az egy kifejezetten jó csatát élvezhetett a helyszínen.” – utalt vissza a BVSC elleni párharca Lukács Dénes, aki azt is elárulta, hogy mire lesz szüksége csapatának ahhoz, hogy sikerrel vívja meg az előtte álló párharcot.


Ha a BVSC ellen mutatott játékot tovább tudjuk vinni, akkor ebben a párharcban - nem lebecsülve a győri csapatot- nem hiszem, hogy megállíthatóak leszünk. Én abban bízom, hogy mindenki egészséges lesz, ráadásul már túl vagyunk úgymond ezen az érettségi perióduson, amely két-három játékosunkat érintette. Ez nem volt könnyű periódus, ugyanakkor tudtunk készülni, tudtunk edzeni. Szeretnénk megnyerni mindkét találkozót, lezárni a párharcot a lehető leggyorsabban, szóval, ha minden jól megy, akkor most szombaton láthat bennünket a közönségünk utoljára hazai környezetben.” – beszélt a Győr elleni párharcról Lukács Dénes.


(Fotó: Szabó Péter)


Arra a kérdésre, hogy kire vár kulcsszerep a csapatból, vezetőedzőnk egyértelmű választ adott.


Mindenkire kulcsszerep kell, hogy háruljon. Egy olyan mérkőzés vár ránk, amelyen azoknak a játékosoknak is fel kellene vállalniuk egy picit több terhet, akik esetleg a BVSC vagy egy erősebb csapat ellen még a rutintalanságból adódóan nem tudnak vagy mernek. A Győr elleni alapszakaszban lejátszott csaták során ezek megvoltak, remélhetőleg ezúttal is hasonló lesz a helyzet. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nekünk elsődlegesen magunkkal kell foglalkoznunk. A BVSC ellen már egy teljesen új képet tudtunk mutatni, leginkább a zárt védekezések ellen. A győriektől is hasonlóra számítunk, Gyöngyössy Anikóra bizonyára nagyon fognak figyelni, zárt, zónavédekezést fognak alkalmazni, amit nekünk fel kell törnünk.” – részletezte a párharcot szakmai szemmel vezetőedzőnk.


A Kerület-Győr párharcot szombaton 19 órától rendezik és a papírforma valóban azt ígéri, hogy a mostani lesz csapatunk utolsó hazai találkozója, szóval már csak ebből a szempontból sem elhanyagolható, hogy a helyszínen szurkoljunk lányainknak.

bottom of page