top of page
Keresés

A csapat lett a legjobb játékos

Óriási meglepetésre került sor felnőtt labdarúgó csapatunk szerdai kupafordulóján. Bár a hétköznap délben megrendezett mérkőzés nem a legideálisabb nézőcsalogató időpont, mégis 540 szurkoló érkezett az összecsapásra. A felkészülés alatt már találkozott a két együttes a Fáy utca új stadionjában játszhattak edzőmeccset, melyen a Vasas prezentálta a papírformát, de ezen a mérkőzésen a statisztika csődöt mondott.Hétfő reggelre leesett az első hó, ezzel nagy fejtörést okozva mindenkinek. Lesz pálya? Lesz mérkőzés? Mindenki erről érdeklődött. A III. kerületi TVE dolgozói pedig tudták, hogy lesz, hiszen közösen együtt készültek erre a napra. Hajnali öt órakor megérkeztek az utánpótlás edzők, az irodai kollégák, hogy a pályakarbantartókkal közösen letakarítsák a havat a centerpályáról. És amikor már mindenki elfáradt, megérkeztek a nagyobb korosztályok játékosai, hogy segítsék a munkát. #csakegyüttIgazi csapatmunka volt, amiben mindenki kivette a részét, a siker pedig megkérdőjelezhetetlen volt aznap!


A Magyar Labdarúgó Szövetség székházán márványba vésve hirdetik a Magyar Kupa győztes csapatait. 1931-ben a III. kerületi TVE-nek sikerült elnyernie a Kupát, melyre azóta is nagyon büszke lehet minden szurkoló! Napjainkban régen nem sikerült a csapatnak a 9. fordulóig eljutnia a kupasorozatban, így külön gratuláció illet minden csapat és stábtagot.A mérkőzés fordulatokban gazdag volt, a 15. percben, miután Balázs Richárd 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt, megszereztük a vezetést, ezt követően a 22. percben büntetőrúgáshoz jutott a Vasas együttese, melyet Torghelle Sándor értékesített. Az 59. percben vezetőedzőnket egymás után két sárga lappal büntette a játékvezető, így Kemenes Szabolcs kénytelen volt elhagyni a játékteret. A 91. percben Erdei Gábor megkapta a második sárgáját, így a kétszer 15 perces hosszabbítást emberhátrányban kezdtük. Vagy mégsem?Az elúszni látszó hajó megtelt legénységgel, akik immáron most 11. játékosként hajszolták játékosainkat folyamatos buzdításukkal. Elképzelhetetlennek tűnt, hogy feladja bárki ezt a mérkőzést. A 115. perc könyékén a Vasas az alapvonalról végezhetett el egy szabadrúgást, a visszagurított labdát kapura lőtték, de Megyeri bravúrral kivédte ezt is, aztán a szögletrúgást követően a kipattanóra Borvető Áron csapott le, indult el vele, és néhány másodperc elteltével, miután az ellenfelünkből senki sem tudta megállítani, már a Vasas kapusával nézett farkasszemet, majd higgadtan 7 méterről a sarokba lőtt. 2-1!Felrobbant a lelátó, ebben biztosak lehettek azok is, akik a környéken jártak éppen! De még hátra volt minimum hét perc a hosszabbítással együtt. A srácok a pályán az utolsó pillanatig nem engedtek ki (itt megjegyezzük, hogy már nem tudtak volna, hiszen farkasordító hideg volt), a szurkolók a lelátón összeszorított foggal várták azt a bizonyos sípszót, mely a továbbjutást jelentette.


A lefújást követően pedig igazi örömünnep kezdődött Óbudán. Már nem számított a hó, nem számított a hideg, a jég, a fagy. Továbbjutott a csapatunk!És a végén szurkolóink pedig ismét szavazhattak arról, ki volt a legjobb játékos ezen a mérkőzésen. A beérkezett szavazatok alapján a legtöbb szavazat ezen a napon, a CSAPAT-ra érkezett. Gratulálunk mindenkinek!Időközben pedig kiderült már az is, hogy a Magyar Kupa következő fordulójában a Dorogi FC csapata következik. A 9. forduló mérkőzései 2020. február 12-én Dorogon, míg 2020. február 19-én Óbudán kerül megrendezésre.


Magyar Kupa 8. forduló teljes összefoglaló (TVE-VASAS 30:50-től) itt: m4sport.hu


Hajrá Kerület!

#tve1887 #magyarkupa #tvelabdarúgás #óbudaikékfehér

bottom of page