top of page
Keresés

A hátrányból még visszajött Lukács Dénes csapata, de fordítani már nem tudott a BVSC elleni rangadónSzerdán este az OB I. kilencedik fordulójában a BVSC csapatát fogadta női pólócsapatunk. A találkozó rangadónak számított, egyrészt a két csapat pár hónappal ezelőtti emlékezetes kupapárharca miatt, másrészt mert mindkét együttes kimondott célja a bajnoki ötödik hely megszerzése. Az utóbbiért folytatott harcban most lépéselőnybe került Stieber Mercedes csapata, ugyanis a rangadót végül a BVSC nyerte, jóllehet Lukács Dénes csapata hatalmasat küzdött, kétszer is visszajött a meccsbe, de a győzelmet végül nem sikerült megszereznie.


A találkozó nagyszerűen indult a Kerület számára, hiszen Hnatyszyn Kinga révén hamarjában kétgólos előnyre tettünk szert. U17-es Európa-bajnoki bronzérmes játékosunk két szemkápráztató gólt jegyzett, viszont utána hosszú gólcsend következett csapatunktól, a legnagyobb probléma ráadásul az volt, hogy a BVSC sorozatban ötször talált be az amúgy ismét remek napot kifogó – amúgy a fentebb említett U17-es Eb-bronzérmes csapatban szintén szereplő - Torkos Tamara kapujába. Csapatunk harcosságát tökéletesen megmutatja, hogy a 2-5-ös hátrányból is vissza tudott jönni, Brezovszki Gerda két, illetve Kudella Panna egy góljának köszönhetően. A medencében parázs csata zajlott, fordulatos volt minden támadás, a kapuk folyamatosan veszélyben forogtak, de nem csak támadásban, védekezésben is magas szintet nyújtott mindkét csapat. Tipikus rangadó volt a szerdai, annak minden elemével. A harmadik negyedben egy-egy gólt szerzett a BVSC és csapatunk is, majd az utolsó felvonást a vendégek nyerték 3-2-re. Illés Heniék kétszer is vissza tudtak jönni, 2-5 után 7-5-nél egy gólra csökkentették hátrányukat, ám ezt követően a vendégektől Gémes Anett és Kele Nikolett is gólt szerzett és innentől már nem volt visszaút. Az utolsó percben Hnatyszyn Kinga még szerzett egy gólt, így Brezovszki Gerdához hasonlóan három találattal zárta a rangadót, amelyet jó lett volna megnyerni, hiszen 9-7-es győzelmével a BVSC megugrott a tabellán és magabiztosan áll az ötödik helyen 3 ponttal megelőzve a hatodik Szentest, illetve nyolc ponttal a Kerületet.


Tavasszal persze lesz lehetőség a javításra, de azt a szerdai mérkőzésből – és a kupapárharc során - is látni lehetett, hogy a két együttes összecsapásai során nüanszok döntenek, ezúttal a vendégek használták ki jobban a lehetőségeiket. Lukács Dénes csapata kilenc forduló után a 7. helyről várhatja a bajnokság következő fordulóját, amely során a Ferencváros együttesét fogadjuk hazai pályán.


Edzői és játékos értékelések:
bottom of page