top of page
Keresés

A középmezőnyben van női csapatunkA III. kerületi TVE női OB I. osztályban szereplő csapata a napokban befejeződött őszi fordulót a 6. helyen zárta. Rendkívül szoros küzdelem alakult ki a középmezőnyben, melyből a Szeged csapata jött ki a legjobban, míg a nyáron lejátszott BENU női Magyar Kupa 5. helyezett egri csapat lecsúszott a 8. helyre, a szentesiek pedig várhatóan velünk azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbséggel a 7. helyen állnak.


Lukács Dénes vezetőedzővel értékeltük a mögöttünk álló időszakot, hogyan élték meg a lányok, milyen módon sikerült alkalmazkodnunk a rendkívüli helyzethez és kihíváshoz.A Magyar Kupáról már beszéltünk korábban, a végjátékban a csapatot súlytó fertőzések miatt nem tudtunk teljes kerettel felállni, így a 8. helyen végeztünk. Volt-e bármilyen hatása az akkor történteknek a bajnokságra?


"Természetesen igen, hiszen a felkészülésünk 12. hetében ért bennünket az első vírusfertőzés, ami azonnali leállást és karantént eredményezett. Az akkori szabályok szerint, - ami azóta megváltozott -, nem is volt lehetőségünk a negatív játékosokkal sem kiszabadulni és visszatérni az edzésekhez. Így tulajdonképpen elveszítettük az alapozás során elvégzett munka 75-80%-át, illetve a fertőzésben érintett játékosainkat további másfél hónapra. Számunkra így indult a bajnokság."


Néhány héttel a Kupa után rajtolt a bajnokság, mire volt elég a rendelkezésre álló rövid idő?


"Nem egészen két hetünk volt, hogy dolgozzunk, ami a mi sportágunkban szinte semmire sem elegendő. arról nem beszélve, hogy amíg mi otthon voltunk bezárva, mindenki az alapozását fejezte be, illetve komoly mérkőzéseket játszott 3 naponta. Éppen ezért másképp gondolkoztam a felkészítésről, fontosabb volt a játékosok egészsége és biztonsága, ezt helyeztem előtérbe."


Ebben milyen segítséget kaptatok a klubtól, volt-e konkrét elvárás veletek szemben?


"Mindent, és teljes szabad kezet. A TVE már a tavaszi korlátozások idején is fegyelmezetten és profin reagált a kialakult helyzetre. Az ősszel inkább emberek egészségéről kellett dönteni, az pedig nagy felelősség. Szabó Bence ügyvezető minden vizsgálatot elsőként támogatott, a lehető legnagyobb biztonságban térhettek vissza játékosaink. Cél természetesen meg lett határozva, ami az 5-8. helyezés, de a vízilabdában mindenki a maximumra törekszik mindig."Lejátszottunk kilenc fordulót, mennyire lehetünk elégedettek a teljesítménnyel?


"A sportban mindig a végeredmény számít, az addig vezető útról keveset beszélünk. Amennyiben ebből a szempontból nézzük, sikeresnek mondhatjuk az elmúlt fél évet mindenképpen. Amennyiben önkritikusak vagyunk, mégsem lehetünk teljesen elégedettek. Elhullajtottunk fájó pontokat, sokkal stabilabban kellene állnunk, az 5-6. helyeken. Jó mérkőzéseket játszottunk három élcsapattal, abból sokat lehetett tanulni."


Átfogó képet kaptunk a mezőnyről, milyennek ítéled meg a bajnokságot és a többi szereplőt?


"Vegyes a kép nagyon. Másoknak is voltak gondjaik, de ellenünk mindenki teljes csapattal szerepelt. Úgy éreztem mi vagyunk a „nagy feladat” a mezőny ezen részében, de erre inkább büszkék kell legyünk. Számomra a Szeged fejlődése példaértékű, Varga Tamás rendkívül jó munkát végzett, a Covid pedig szerencsésen elkerülte őket. A Szentes és az Eger velünk hasonlóan, az aktuális állapottól függően hajtott végre bravúrokat, illetve szenvedett el váratlan vereségeket."


Miben fejlődhetünk, mire számíthatunk a folytatásban?


"Fejlődni sok mindenben tudunk, reméljük fogunk is. A mi csapatszerkezetünk más mint a többieké, nálunk amatőr játékosok játszanak többségében, munka, iskola, egyetem, család mellett. Többet kellene edzenünk közösen, a nyári 12-14 edzésről vissza kellett állnunk a játékosok többségénél 5-7 edzésre, ami ezen a szinten kevés az előrelépéshez. Még nem végleges a játékoskeretünk a tavaszra, lehet lesz távozónk amennyiben az USA-ban megnyílnak az egyetemek. Mivel az alapcélt már az ősszel elértük, az 5-8. közt vagyunk biztosan, ezért tavasszal is szeretnénk az 5-6. helyezésekért küzdeni."


Meddig tart a szünet? Mikor folytatjátok?


"Nem hiszünk a kanapé edzésben, egyébként is volt tavasszal elég szünet, untuk is magunkat rendesen. Edzünk Karácsonyig, a csapatunk 2/3-a játszik OB I/B-ben is, így nincs leállás. A bajnokság folytatása a női válogatott olimpiai kvalifikációja miatt várhatóan februárban fog csak folytatódni. Nem kell részletezni, hogy mennyire fontos az olimpiai szereplésmeghatározó a sportágunk szempontjából. Reméljük a Junior válogatottnál is elindul a munka legkésőbb januárban, ott 4-5 játékosunk is érintett lehet, a jövő nyári világbajnokság felkészülésében."#tve1887 #obudaikekfeher #hajrakerulet #tvevizilabda #tippmix #ob1 #mvlsz

bottom of page