top of page
Keresés

A lányok, a lányok, a lányok...


Női OB I/B csapatunk a Final 4-ba jutott, és ellenfelünket várjuk az elődöntőben. Lukács Dénes vezetőedzőnket kérdeztük az eddigi tapasztalatokról, esélyekről és a bajnokság végkimeneteléről.Kevés szó esik a felnőtt női OB I/B-s bajnokságról mióta kivívtuk a jogot, hogy az első osztályban szerepeljünk, de érdemes néha erről is szót ejteni. Milyen a bajnokság jellege, színvonala? Miben változott az elmúlt években?


Kevesen tudják, de az OB I/B. bajnokság jelentősen megváltozott az elmúlt két évben a női szakágban is. Korábban a sportággal már professzionális szinten, vagy ahhoz közelítő edzésmunkával már felhagyó sportolók szerepeltek ebben az osztályban. Mára az első négy csapat vonatkozásában egy mini OB I. alakult ki, ahol jellemzően 17-23 év közötti ifi, junior válogatottak alkotják a magot, kiegészülve néhány tapasztaltabb játékossal. Ez utóbbi állítás leginkább a TVE-re igaz, ahol akár egyszerre is szerepelhet három világbajnokunk (Pelle Anikó, Drávucz Rita, Kisteleki Dóra).


Mely csapatok, klubok alkotják a 4-es mezőnyt akiket említettél?


Újpest, BVSC, Győr és a TVE jelenleg. Azok a csapatok, ahol a legtöbb ifi és junior válogatott kerettag szerepel. Három név ebből elég jól cseng a vízilabdát követő közvélemény számára, de a Győr valószínűleg sokakat meglep.


Aki követi az eseményeket tudja, hogy a Győr valójában FTC, a két klub együttműködése tette ezt lehetővé. A gyakorlatban komplett ferencvárosi játékosállománnyal szerepelnek.


Jelenleg a 3. helyen állunk, az alapszakaszból csupán két elhalasztott mérkőzés van hátra. Változhat-e a helyezésünk, befolyásolja-e a folytatást?


Igen, várhatóan változni fog. Papírforma szerint a 4. helyen fejezzük be, így az elődöntőben az alapszakasz győztes Győr lesz az ellenfelünk.


A versenykiírás értelmében, mit jelenthet a női OB I/B-s bajnokság megnyerése? Kik szerepelhetnek a play-off küzdelmekben?


Úgy látom, presztízs értékű három csapat (Újpest, BVSC, TVE) számára ez a küzdelem sorozat. A Győr minden bizonnyal fel szeretne jutni, ezért is indultak ezen a néven. A play-off mérkőzéseken mindenki aki nevezve volt szerepelhet a csapatokban. Feljutni az 1. helyezett jogosult, de egy klub kizárólag egy csapattal szerepelhet az 1. osztályban, ezért három csapat mindenképp ebben az osztályban marad győzelme esetén is. A bajnokság 2. helyezettje osztályzót játszhat a kiesővel, de ez sem releváns kérdés számunkra.


Mi a TVE célja?


A győzelem, nem is lehet más. Az E.ON női OB I-ben elértük az alapcélt, majd kitűztünk egy újat, és azt is megcsináltuk. Most már szeretnénk az 5. helyen végezni, hogy maradjon a motivációnk. Viszont a legtöbb játékosunk még nem volt bajnok az OB I/B-ben, ezért mindent meg fogunk tenni, hogy ez most összejöjjön.


Megvalósítható a 4. helyről, az eddigiek alapján elég nagynak tűnik a különbség?


Igen, különben nem lenne hiteles a csapat szemében amit beszélek. Mind a négy csapat nagyszerű, kiegyenlített a mezőny. Mi eddig nem tehettük meg, hogy komplett csapattal szerepeljünk ebben az osztályban, mert a rövidebb kispadunk miatt a junior válogatottak, illetve Kisteleki Dóri is túlterhelt lett volna. Forgattam a játékosokat, el kellett érnünk az alapcélt itt is, ez a négybe kerüléssel megvalósult.


Mi a Final 4 lebonyolítási rendje?


Egy meccses elődöntő, majd egy meccses helyosztó mérkőzéseken dől el a végső sorrend. Helyszín és időpont később lesz kijelölve, olyan sűrű a válogatottak és az utánpótlás bajnokságok menetrendje, hogy nehéz megtalálni az időpontot. Várhatóan április végén lesz.Játékoskeret:

Mazug Angelika, Szentkereszti Gabriella, Pelle Anikó, Drávucz Rita, Kisteleki Dóra, Kőhalmi Ilona Léna dr., Tóth Violetta, Olajos Dóra, Pap Médea Rebeka, Pápai Barbara Klaudia, Koppány Szamira, Pál Anna, Hajdú Róza, Kudella Panna, Bodrácska Lilla, Nagy Zorka Anna, Dulic Maja Lizy, Csizmár Petra, Görner Luca, Tóth-Deme Róza, Veres Boglárka, Antal Natasa Anna, Fodor Beatrix


#tve1887#obudaikekfeher#hajrakerulet#tvevizilabda#mvlsz

bottom of page