top of page
Keresés

A legkisebbekre idegenben, serdülő fiú pólócsapatunkra pedig hazai pályán várt mérkőzésHa ezen a hétvégén nem is volt akkora nagyüzem, mint egy héttel ezelőtt, de azért vízilabda csapataink közül kettő is medencébe ugrott. A legfiatalabb korosztály számára éppen ezen a hétvégén startolt el a bajnokság, Illés Heni csapata idegenben, míg serdülő fiú csapatunk csütörtökön hazai pályán játszott edzőmeccset, ráadásul egy igazán kemény rivális ellen.


Szombaton a gödöllői uszodában elstartolt a legfiatalabb korosztály bajnoksága is, ahol 2011 és később született gyermekek játszanak vegyes csapatokban. Ellenfelünk a kelet-pesti régió egyik nevelőegyesülete, a Kis Pingvin SE volt, amely elsődlegesen a legkisebb korcsoportokkal és úszásoktatással foglalkozik hosszú évek óta, egyfajta előkészítő munkát végez néhány élklub számára.


Szakmai vezetőnk és az OB 1-es női csapat vezetőedzője, Lukács Dénes elmondása szerint a legfontosabb ebben a korcsoportban a játék és a sport szeretetének oktatása, és a rendszeres edzésekhez való alkalmazkodás. Természetesen a korai versenyeztetés nagyban hozzájárul a küzdőszellem kialakulásához, és a csapatban gondolkodás, valamint a szocializáció fejlesztéséhez.


„Nagy öröm számunkra, hogy idén már csapatot tudtunk nevezni ebben a korosztályban is, látszik a fejlődés és az úszásoktatás programunk sikere, melyet két éve indítottunk el. Tapasztalatot kell szereznünk, legalább egy év hátrányban vagyunk, de jól állunk mindenképpen a jövő szempontjából.” – beszélt legfiatalabb csapatunkról Lukács Dénes.Legifjabb csapatunk végül 12-4-re kikapott, de ebben a korosztályban természetesen nem az eredmény a legfontosabb. A Kerület góljait Várady Tamás (2), Ofner Botond és Márfai Borsa Tamás szerezték.

Illés Henrietta, a gyermek IV. korcsoport szakvezetője így értékelte az összecsapást:


„A bajnokság első mérkőzése nagyon vegyes érzéseket hagyott bennem, a gólkülönbség nem tükrözi a játék valódi képét. Látszik a fejlődés és a belefektetett munka a gyerekek játékán és úgy gondolom, jó úton haladunk. Voltak nagyon szép mozzanatok, labdaszerzések, passzok és gólok egyaránt. Tanulnunk kell a támadásvezetést, és labdatartást, hogy pontosabban tudjunk játszani. El kell raktároznunk a pozitív dolgokat és ezekből építkezni a mindennapokban. Jó úton haladunk, folytatnunk kell az eddig megkezdett munkát. Nap mint nap érkeznek újabb gyermekek nagy örömünkre, az ajtó nyitva áll, mindenki számára. Két hét múlva újabb mérkőzés vár a gyerekekre, bízom egy sokkal szorosabb eredményben.”


A „kicsik” mellett a serdülőkre is várt egy mérkőzés a hét vége felé, jóllehet az „csak” edzőmeccs volt, viszont a keményebb fajtából. Ugyanis kihasználva a bajnoki szünetet, csütörtök este az Ybl Waterpolo korosztályos csapata ellen gyakoroltak Regős Áron tanítványai. Ellenfelünk nagyon erős gárdának számít a mezőnyben, évek óta ingadoznak az első osztály és a másodosztály között, ezért mindenképpen hasznos volt számunkra a közös gyakorlás.


„A bajnokságban az élcsapatok ellen kezdünk, mert feljutóként alacsonyabb volt a besorolásunk a sorsolásnál. Nincs ezzel különösebb probléma, mert megtapasztaljuk milyen a nálunk magasabb osztály hangulata, és mire eljönnek a várhatóan pontszerző mérkőzések már készen fogunk állni a küzdelemre. Csütörtök este kihasználva Női OB I-es csapatunk távollétét, az Ybl Budapest serdülőcsapatával játszottunk edzőmeccset. Számunkra hasznos volt a gyakorlás, játékunk minden elemét tudtuk gyakorolni. Összességében látom, hol kell javulnunk, és azt is, hogy mi az, ami már egész jól megy. Dolgozunk tovább!” – értékelte a látottakat Regős Áron.

bottom of page