top of page
Keresés

A sérüléseket maga mögött hagyva, vezérként tér vissza a bajnokcsapat utolsó hírmondója, Erdei GáborVasárnap vége a visszaszámlálásnak, végre kezdetét veszi a tavaszi szezon! Csapatunk a Puskás Akadémia ellen kezdi meg az idény második felét, immáron egy teljesen egészséges Erdei Gáborral a soraiban. A várva várt hétvégi találkozó előtt rutinos védőnkkel beszélgettünk, a felkészülési időszakról, természetesen a Puskás elleni összecsapásról, valamint arról is, hogy milyen érzés számára az, hogy az NB III-at megnyerő és az NB II-es tagságot kiharcoló csapatból mára ő maradt meg egyedüli hírmondóként, miután az öltöző alaposan átalakult körülötte.


Nagy várakozás előzi meg a vasárnapi idénynyitót, de nem csak a szurkolók körében, a játékosok is várják már, hogy a felkészülési időszak lezárultával végre kezdetét vegye a szezon tavaszi fele. Nagy változások történtek a holtidényben, erről igyekeztünk részletesen beszámolni. Mint ismert változott Aczél Zoltán stábjának az összetétele, de változott a keret is, a csapathoz nem kevesebb, mint hét új játékos érkezett. Ez utóbbi, talán Erdei Gábor számára lehet a legfurcsább, hiszen kicserélődött körülötte a keret, ő maradt meg egyedüliként az NB II-es feljutást kiharcoló bajnokcsapatból.


Az elején furcsa érzés volt, sok volt az új arc, kicserélődött az öltöző összetétele. Az NB III-ból az NB II-be feljutó csapatból itt voltak azért még páran, Szalai Vili, Opavszky Balázs vagy Kokenszky Norbert, ők ugye távoztak és megmondom őszintén, hogy rosszabbra is számítottam, mármint magammal kapcsolatban, hogy miként fogom ezt megélni. Hiszen mi együtt értük el a sikereinket, de hamar átlendültem ezen. Meg hát a labdarúgás már csak ilyen, cserélődnek mellettem az emberek. Én próbálok minél tovább itt maradni, jó helyen vagyok, szeretem a klubot.” – beszélt a holtidényben történt változásokról 29 éves védőnk, aki immáron ötödik éve erősíti csapatunkat.


Persze a beszélgetés célja ezúttal nem az volt, hogy felpattanjunk a nosztalgia vonatra, sokkal inkább a felkészülési időszakról, Gábor egészségi állapotáról és természetesen a Puskás Akadémia elleni mérkőzésről érdeklődtünk.


Az idény első fele nagyon balszerencsésen alakult számomra. Ősszel a második fordulóban találkoztunk a Puskással, azon a meccsen gólt fejeltem. Utána kezdődött a kálváriám. A harmadik fordulóban szétszakadt a szám, a kupafordulóban jött a kéztörésem, utána elszakadt a bokám, szóval az előző fél évem messze nem álomszerűen alakult.” – utalt a hullámvölgyekkel teletűzdelt hónapokra Erdei Gábor.Saját bevallása szerint a sérüléseket immáron maga mögött tudja és a felkészülési időszak is jól sikerült érzése szerint, az edzéseken és az edzőmeccseken is próbálta a vezérszerepet felvenni a védelem közepén, hátulról instruálva a társakat.


A hullámvölgyekkel teli fél évem után úgy érzem, hogy most rendben vagyok, jól sikerült a felkészülés, nem kellett kihagynom betegség vagy sérülés miatt sem edzést, sem edzőmeccset. Valóban, próbálom a vezérszerepet felvenni a védelemben, régebb óta itt vagyok már a klubnál, úgy érzem, hogy ez is kötelez erre a szerepre valamilyen szinten.


Ami a vasárnapi mérkőzést illeti, csapatunk a tabella 5. helyéről várhatja az idénynyitót, éppen a pontvadászatban két ponttal előttünk helyet foglaló Puskás mögött. A két csapat az őszi idényben 1-1-es döntetlennel zárta az egymás elleni összecsapást, azon a találkozón Erdei Gábor góljával jutottunk vezetéshez, majd Kern Martin szerezte meg a Puskás egyenlítő találatát.


„Készülünk a Puskás ellen természetesen, vizsgáljuk őket, elemeztük a játékukat. Próbáltuk feltérképezni a gyengeségüket és az erősségüket egyaránt. Nem ígérkezik könnyűnek a találkozó, már csak azért sem, mert a fagyos időjárás a pálya minőségére is hatással lesz. Ez befolyásolja majd valószínűleg a játékot is, de hát ezzel mindkét csapatnak meg kell birkóznia. A legfontosabb, hogy meglegyen a hazai siker és megszerezzük a három pontot.” – adta ki az ukázt Erdei Gábor.


A tavaszi idény első mérkőzése vasárnap 14 órától veszi kezdetét, egy esetleges győzelemmel helyet cserélnénk riválisunkkal a tabellán.

bottom of page