top of page
Keresés

A tavaszi szezon első komoly erőpróbája vár Aczél Zoltán csapatáraAz NB III. Nyugati csoportjának 24. fordulójában Nagykanizsán vendégszerepel csapatunk. Mindkét gárda jó formában várhatja a vasárnap délutáni bajnokit, Aczél Zoltán együttese legutóbbi két mérkőzését egyaránt megnyerte, ráadásul gólgazdag meccseket játszott, míg vendéglátónk szintén nem panaszkodhat, utóbbi öt találkozóján nem talált legyőzőre. A nagykanizsai vendégjáték előtt videóelemzőnkkel, Vajkai Dániellel, vezetőedzőnkkel Aczél Zoltánnal és a legutóbbi két bajnokiján három gólt és két gólpasszt jegyző Elek Bencével beszélgettünk.


A két csapat még az ötödik fordulóban találkozott egymással és egy igen emlékezetes csata kerekedett az összecsapásból, lévén a végeredmény már a 10. percben kialakult. A Nagykanizsa már az első percben megszerezte a vezetést, ám Barczi Dávid szinte postafordultával egyenlített, majd a téli átigazolási szezon során Óbudáról távozó – és Dorogon kikötő – Preklet Csaba szerezte meg a vezetést három perc elteltével, a 3-1-es végeredményt pedig Elek Bence állította be a 10. percben. A Nagykanizsa az óbudai vereséget követően komoly sorozatba kezdett, soron következő 18 meccséből 14-et megnyert, kettőt döntetlennel zárt, míg a Veszprém és a Tatabánya elleni rangadóját elveszetette. Vendéglátónk legutóbbi öt mérkőzését egyaránt behúzta, ezeken mindössze öt gólt kapott, viszont szerzett 19-et, csupán a legutóbbi Csorna elleni bajnokiján nem lőtt egynél többet. Kijelenthető tehát, hogy a Nagykanizsa kiváló formában van, de csapatunk videóelemzője, Vajkai Dániel amondó, amúgy is egy veszélyes, masszív csapatról van szó.


Nagyon stabil és nagyon jó támadókkal felálló Nagykanizsa ellen készülünk. Aránylag visszább húzzák a védekezésüket, mélyről próbálnak az ellenfél hibáiból építkezni, viszont nagyon gyorsak az átmenetben, direkt focit próbálnak játszani előre. A tavaszi góljaiknak a nagy részét így szerezték, kicsit mélyebbre visszaálltak és a labdaszerzésekből gyors ellentámadásokat, kontrákat indítottak. Hasonló játékra számítunk ellenünk is, úgy gondolom, hogy át fogják adni a területet, erre fel is hívtuk a fiúk figyelmét, hogy az átmenetekre nagyon kell figyelni. Veszélyes játékosaik is vannak leginkább a támadó szekcióban, fizikálisan és technikailag is képzett futballisták. Amire még oda kell figyelni a Kanizsával kapcsolatban, azok a pontrúgásaik, ezek nagyon veszélyesek. Szóval egy szó, mint száz, egy őszinte és izgalmas meccsre számítok.” – adott részletes elemzést vasárnapi ellenfelünkről Vajkai Dániel.


A Nagykanizsa elleni összecsapást két győzelemmel a hátunk mögött várhatjuk, a Kelent 4-1-re, a sereghajtó Zsámbékot pedig 5-0-ra vertük. Jóllehet egyik csapat sem összehasonlítható vasárnapi ellenfelünkkel, mégis a sok gól és a mutatott játék alapján önbizalommal telve várhatják Elek Bencéék a hétvégi rangadót. Különösen igaz ez csatárunkra, aki ezeken a találkozókon a gólpasszokból és a gólszerzésből is alaposan kivette a részét.Nagyon kemény felkészülést tudtunk le, nem igazán találtam a formámat. A Puskás ellen még döcögött a játék, de a Kelen ellen már jobban éreztem magam és jól is nézett ki. Gólpasszokat adtam, az a meccs adott egy olyan alapot, amiből tudtam, hogy jönni fognak majd a gólok is és a Zsámbék ellen ki is jött a lépés. Az edzéseken is amúgy egyre jobban ment, kezdtem kifrissülni, egyre több gólt rúgtam és végül áttört a gát. A melóból nem szabad ugyanakkor visszavenni, keményen kell dolgozni folyamatosan és ez meghozza a gyümölcsét.” – beszélt az utóbbi időszakról a Kelen ellen mesterhármast jegyző Elek Bence.


Csatárunk tisztában van azzal, hogy Nagykanizsán nem számíthatnak könnyű meccsre, ráadásul a rákövetkező fordulóban is komoly erőpróba vár rájuk, hiszen a Veszprém látogat a Kalap utcába.


Valóban, két nagyon fontos hét vár ránk, jó alapokkal megyünk erre a két meccsre. Itthon is kemény meccset játszottunk a Kanizsával, de idegenben sokkal keményebb lesz. Jó hangulatban készült a csapat, kemény edzéseken vagyunk túl és miután az elmúlt két meccsünkön sok gólt szereztünk, önbizalommal telve utazhatunk a vasárnapi bajnokira. A csapat összeállt, jó karakterek, jó játékosok érkeztek hozzánk. A beilleszkedésükkel sem volt gond, a csapatunk erénye, hogy nagyon befogadó, jó közösség vagyunk. Ugyanakkor elmondhatunk mindent az öltözői hangulatról, ha az eredmények nem jönnek, akkor másodlagos, hogy mi jól érezzük magunkat. A jó öltöző jó alap ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Az egyik nincs meg a másik nélkül, ugyanakkor lehet jó az öltöző, de ha nincs siker, akkor az a hangulatra negatív hatással van, míg a győzelmek pozitív irányba viszik az öltözőt és a hangulatot egyaránt.” – érzékeltette a győzelmek fontosságát és az öltözőre gyakorolt hatását rutinos támadónk.


Aczél Zoltán dolgát nehezíti a kanizsai vendégjáték előtt, hogy szélső védői közül továbbra sem számíthat Kulcsár Dávidra és Marques-Airosa Patrikra.


A Nagykanizsa egy nagyon jó és szervezett csapat, bajnokesélyes, nagy tisztelettel készülünk ellenük. Felkészültünk, bizakodóak vagyunk, maximálisan bízom a csapatomban, nem féltem őket. Persze tudni kell, hogy ez egy nagyon kemény meccs lesz, ugyanakkor egy jó értékmérő is egyben. A játékosok keményen dolgoznak, elégedett vagyok a hozzáállásukkal, mentálisan ez már egy más Kerület. Nem mondom, hogy nincsenek hibáink, de dolgozunk becsülettel és javítjuk a felmerülő hibákat.” – beszélt a rangadó előtt álló csapatáról vezetőedzőnk, Aczél Zoltán, aki kitért a sérültekre is egy gondolat erejéig.


Kulcsár Dávid bár már az edzéseken részt vett és jól is mozgott, még nem bevethető, meccshiánya van, sokat hagyott ki, de a padra lehet, hogy le fog ülni. Marques-Airosa Patrikra viszont továbbra sem számíthatok, ő sajnos újra megsérült, rá MR-vizsgálat vár. Összességében a teljes csapat harcra kész és egészséges, nagyjából teli kerettel utazunk, a szélső védők hiánya adta problémát pedig orvosoljuk majd a szakmai stábbal.” – zárta a beszélgetést csapatunk vezetőedzője.


A vasárnapi Nagykanizsa elleni rangadó 14 órától veszi kezdetét, a találkozót élő streamen lehet majd itthonról figyelemmel követni, erről természetesen a találkozó előtt közösségi oldalainkon (Instagram, Facebook) tájékoztatjuk szurkolóinkat.bottom of page