top of page
Keresés

A továbbjutásnak és szenzációs formában védő kapusának örült a legjobban Lukács DénesSikeres hétvégét zárt női vízilabdacsapatunk, amely házigazdaként vívta ki továbbjutását a Magyar Kupa selejtezőjéből a legjobb nyolc közé. Lukács Dénes együttese három mérkőzést játszott, pénteken a Győr ellen kezdte szereplését, majd szombaton a csoportfavorit Eger és a Polo SC ellen zárta a selejtezőt. Vezetőedzőnk elégedetten nyilatkozott a szombati két meccs után, hiszen több pozitívumot is ki tudott emelni csapata teljesítményét látva.


„Elégedett vagyok, hiszen továbbjutottunk és játszottunk - egy negyed kivételével - egy egész jó mérkőzést az Egerrel. Azért van hiányérzetem is, mégpedig az első mérkőzésről, ahol lehetőségünk volt a harmadik negyedben a különbséget jobban kinyitni. Azt gondolom, hogy mi itt vagyunk valahol félúton a két másik OB 1-es csapat között, tehát annyival talán erősebbek vagyunk a Győrnél, mint amennyivel az Eger nálunk, amely játékoskeretben erősebb, de ugye ezt minden mérkőzésen érvényesíteni kell tehát ugyanúgy mint ahogy az Eger, ha nem figyel, akkor mi is nehézséget tudunk okozni, ugyanakkor, ha mi nem figyelünk a Győrre, akkor azon a mérkőzésen is lehetnek problémák.” - beszélt az ellenfelekről Lukács Dénes.


Csapatával kapcsolatban a szakember kiemelte, hogy a lányok tökéletesen megértették, hogy mi a feladat, a bajnoki rajt előtt nem lehetett elvárni, hogy minden tökéletesen működjön és ezúttal nem is ez volt az elvárás, sokkal inkább a továbbjutás kivívása.


„Azt gondolom, hogy megértette a csapat, hogy a továbbjutás, az nem a szép játékról szól, hanem a győzelemről. Hat gólon tartottuk a győri csapatot, ez meghatározó volt mérkőzés végkimenetele szempontjából. Volt egy szenzációs kapusteljesítmény, ugye a Torkos Tamara 17 évesen úgy szállt be az OB 1-es csapatok küzdelmeibe, hogy nulla OB 1-es múltja van. Nagyon komoly jövő áll előtte, ezen a tornán végig ő védett a Győr és az Eger ellen is. Utóbbi csapat ellen nem tudtuk azt a minőséget hozni, amit szerettünk volna, nem tudunk ennyit cserélni, de ezt kell látni egyelőre, hogy nekünk sokkal gyengébb vagy tapasztalatlanabb játékosaink vannak, ráadásul volt egy nehéz mérkőzésünk pénteken, az Egerben a sztárok viszont frissen érkeztek. Ez egy teljesen természetes folyamat, hogy a csapat elfárad és több a teher, de összességében elégedett vagyok.”


Illés Heniék utolsó mérkőzésüket a Polo SC ellen játszották, ahol érvényesült a papírforma, így gólgazdag összecsapáson csapatunk megszerezte második győzelmét a selejtezőben. Lukács Dénes együttese a kitűzött célt teljesítette, magabiztosan jutott be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé, két győzelemmel és egy vereséggel. Folytatás legközelebb már a bajnokságban, az első fordulóban október 19-én a DFVE elleni hazai találkozóval startol számunkra az OB 1-es pontvadászat.

bottom of page