top of page
Keresés

A továbbjutásnak igen, a mutatott játéknak már kevésbé tudott örülni Harmati Tamás


Vasárnap az Orosháza otthonában aratott győzelemmel csapatunk bejutott a Magyar Kupa harmadik fordulójába. A mérkőzést követő napon, vezetőedzőnket, Harmati Tamást kértük meg arra, hogy röviden értékelje az összecsapást, de természetesen arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen ellenfélnek örülne szakvezetőnk a sorsolást követően.


Az előző fordulóban a Ceglédet kiütő Orosháza ellen lépett pályára vasárnap csapatunk a Magyar Kupa második fordulójában. Az elkövetkezendő napok sűrű menetrendje – a vasárnap-szerda-vasárnap leosztás -, illetve a kereten átszaladó kisebb betegséghullám némiképp megkötötte a stáb kezét, ami a kezdőcsapat kialakítását illeti, ám végül sikerült győzelemmel zárni a csapatnak az Orosháza elleni kupacsatát, amelyet amúgy Vankó Imre bombagólja döntött el.Az extrém melegben lejátszott találkozót követően Harmati Tamás értékelte a látottakat és bizony nem volt maradéktalanul elégedett csapata teljesítményével.


„Nem tudtuk azt a csapatot pályára küldeni teljes mértékben, amit megterveznünk. A cél az lett volna, hogy a megfelelő játékperceket el tudjuk osztani, amivel kicsit jobban tudunk készülni akár a szerdai Bicske elleni mérkőzésre is, vagy akár, hogy a fiataloknak még több lehetőséget tudjunk adni annak érdekében, hogy megtapasztalják a felnőtt bajnokság rejtelmeit, nehézségeit, akadályait. Aztán természetesen kialakult egy olyan kezdőcsapat, amivel azért próbáltunk ezeknek a céloknak valamilyen szinten megfelelni, de sajnos a játékunkat nem csak az ellenfél nehezítette, hanem az időjárás is. Óriási kihívás volt minden pályára lépő játékosnak, de szerintem a nézőknek is, úgyhogy ezúton is nagyon köszönjük azt, hogy páran még így is elkísérték a csapatot ilyen messzire. Csak azt sajnálom, hogy nem sikerült olyan játékot nyújtani, amivel ezt még jobban meg tudtuk volna köszönni nekik. Az első félidőben mutatott játékunkkal egyáltalán nem voltam elégedett, kifejezetten nem nézett ki jól, sok hiba volt, ami ezen a szinten sem megengedhető már és amiből tanulnia kell mindenkinek, aki több percet szeretne a pályán tölteni. A második félidőre változtattunk, az már valamennyivel jobban nézett ki, de az biztos, hogy ez a teljesítmény a szerdai mérkőzésen nagyon kevés lesz, úgyhogy van pár napunk arra, hogy rendezzük a sorokat, és hogy felkészüljünk a Bicske elleni bajnokira.” – értékelte a vasárnapi kupatalálkozót Harmati Tamás.


A Magyar Kupa harmadik körében már a magasabb osztályban játszó csapatok is beszállnak a versenybe, így kíváncsiak voltunk arra, hogy szakvezetőnk milyen ellenfélnek örülne leginkább. Mondjuk egy nagy múltú NB I-es csapatnak, vagy esetleg egy olyan riválisnak, amely ellenében reális esély lehetne a továbbjutás.


„Azt nyilván nem tudjuk befolyásolni, hogy milyen csapatot kapjunk a következő körben, ezért szerintem inkább ezzel a kérdéssel akkor kell foglalkoznunk, amikor megtörtént a sorsolás. Minden egyes csapatnak megvan az a hozadéka, aminek tudunk majd örülni. Ha teszem azt egy nagy nevű csapatot kapunk, akkor azért fogunk örülni, ha viszont egy olyan riválist sorsolnak ki ellenünk, amely ellen reális esélyünk lehet egy jó eredményre, akkor pedig amiatt leszünk boldogok. A lényeg az, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy méltóképpen tudjuk képviselni a III. kerületi TVE színeit.” – beszélt a kupasorsolásról és a lehetséges ellenfélről Harmati Tamás.


A Magyar Kupa harmadik fordulója előtt azonban még számos komoly feladata lesz csapatunknak, szerdán például rögtön a Bicske elleni bajnoki. A bajnokság hatodik fordulójában Csordás Csaba együttese látogat alkalmi otthonunkba és a találkozó bizony nem ígérkezik könnyűnek. A legutóbbi bajnoki kiírás során hazai pályán 2-0-ra győztük le szerdai ellenfelünket, ezzel az eredménnyel természetesen most is kiegyeznénk.


(Frissítés: A Magyar Kupában a DVTK együttesét kapta Harmati Tamás csapata ellenfélnek a 3. fordulóban.)

bottom of page