top of page
Keresés

A végig kézben tartott mérkőzés 92. percében jött a drámaVéget ért a felkészülési szezon, és kezdetét vette a bajnokság U17-es csapatunk számára, amely az év végi sikertelen osztályozó mérkőzést követően, tavasszal a "B" Csoportban szerepel, és próbálja meg újra kivívni a kiemelt csoportbeli tagságot.

Mónos Tamásnak nem volt egyszerű dolga a bajnoki nyitányon, ugyanis csapatát betegségek, és sérülések hátráltatták, mindezek ellenére partnerei tudtak lenni a jó erőkből álló Honvédnak, de sajnos a taktikai hibák megbosszulták magukat, és végül 3-1-es vereséget szenvedtek. A következő fordulóban Miskolcra, a DVTK otthonába látogat Mónos Tamás csapata.


U17

MLSZ Országos U17 "B" Csoport 1. forduló

2023.02.24 - 14:30 Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - Budapest Honvéd - MFA

1-3


Gólszerzők:

ZÁMBÓ MÁRTON 69'


Mónos Tamás U17 vezetőedző:

"Pénteken a Budapest Honvéd ellen játszottuk az első bajnoki mérkőzésünket. Azt tudtuk, hogy az ellenfelünk erős, összeszedett, jó futballt játszik. Az egész heti edzésmunkánk alapján úgy gondoltuk, hogy egy jó mérkőzést tudunk játszani. A héten betegségekkel és sérülésekkel bajlódó játékosokkal tudtunk felkészülni a hétvégi mérkőzésre, de azt tudtuk, hogy aki pályára fog lépni, az tudja a filozófiánkat, és abban is biztosak voltunk, hogy tudásuknak és erőállapotuknak megfelelően, a maximumot fogják kihozni a mérkőzésből. A találkozón a kapott gólok java része taktikai hibákból adódtak, de az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy a csapatunk összes tagja mindent beletett a meccsbe és egy percig sem volt kérdés, hogy mindent megtesznek a jó eredményért. Összességében elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, illetve a mérkőzésen nyújtott játékukkal. Jó úton haladunk, de nagyon sok munka vár még ránk ahhoz, hogy elérjük a célunkat, és fel tudjuk venni a versenyt egy kiemelt akadémiával szemben. A mérkőzés folyamán több olyan periódus is volt, amikor partnerei voltunk minden téren egy ilyen magas szintű csapatnak. Az összecsapás végén a játékosok arcáról le lehetett olvasni a csalódottságot, viszont az akarat és tűz megvolt bennük. Természetesen a megkezdett úton haladunk tovább, gyakorolnunk kell mind taktikailag, mind technikailag."Mácsik Róbert együttese múlt hétvégén a 14. fordulóban, a tabella 4. pozícióját elfoglaló Mészöly Focisulihoz látogatott. Jó játékot, de nehéz mérkőzést hozott a találkozó, ugyanis a hazaiak egy jól megszervezett, defenzív taktikával próbálták megnehezíteni csapatunk dolgát. A mérkőzés folyamán magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, irányítani tudtuk a találkozó dinamikáját, aminek köszönhetően többször is vezetést szerzett a csapat. Sajnos az általunk elkövetett hibákból hármat kihasznált ellenfelünk, ami végül pontosztozkodáshoz vezetett. Megnehezítette Mácsik Róbert dolgát, hogy a héten először készülhettek teljes létszámmal, ugyanis a felkészülés során betegségekkel, és sérülésekkel küzdött a csapat. Külön öröm, hogy a súlyos sérüléséből felépülő Földeák Levente góllal és nagyszerű játékkal tért vissza a pályára.


U19

MLSZ REGIONÁLIS U-19 ÉSZAK-NYUGAT B csoport 15. forduló

2023.02.23 - 16:00 Budapest, NSK-BOK Fehér úti Sporttelep (NSK-BOK X. Kerületi Fehér úti sporttelep)


Mészöly Focisuli SE - III. kerületi TVE

3-3


Gólszerzők:

39' KÓSA MARCELL ZSOLT

59' FÖLDEÁK LEVENTE

87' ERDŐS DÁVID


Mácsik Róbert U19 vezetőedző:

"Nehezen kezdtük a mérkőzést, gyakorlatilag az első percekben egy védelmi hibát követően megkaptuk az első gólt, annak ellenére, hogy a héten több alkalommal is gyakoroltuk ezt a játékhelyzetet. A kapott gólt követően sikerült rendeznünk sorainkat, és egyre inkább magunkhoz ragadtuk mind a kezdeményezést, mind pedig a játék irányítását. Elkezdtük azt a futballt játszani, ami a miénk, amit gyakorlunk hétről hétre, és ennek meglett az eredménye. Ellenfelünk nem tudott reagálni a gyors és folyamatos játékunkra, jól bontottuk meg őket a széleken, melyekből rengeteg beadásig sikerült eljutnunk. A játékunk meghozta az eredményét, a 39. percben Kósa Marci kiegyenlített egy szép akciót követően, így a szünetre nem csak játékban múltuk felül ellenfelünk, de a gól hátrányunkat is ledolgoztuk.

A második félidőt már úgy folytattuk, ahogy az elsőt befejeztük. Nem elégedtünk meg az egyenlítéssel, és magunknál tartottuk a kezdeményezést, és dominanciát. Majd az 59. percben Földeák Levente büntetőből szerzett góljával átvettük a vezetést.

Egy pillanatnyi figyelmi kiesés következtében azonban ellenfelünk a 81. percben kiegyenlített, amire 6 perccel később válaszolni tudtunk, Erdős Dávid góljával újra megszereztük a vezetést.

A végeredmény a 92. percben állt be, amikor egy rossz váltást követően ellenfelünk ismét kiegyenlített.

A mérkőzés alatt három nagyobb hibát vétettünk, melyek mind megbosszulták magukat.

Ha összegeznem kell a mérkőzést, egy játékban "nehéz" ellenfelünk volt, akik arra törekedtek, hogy a labdaszerzésük után azonnal felíveljék a védelmünk mögé a labdát, valamint 11 emberrel védekeztek, visszahúzódva a középső zónába, rengeteg faultot végrehajtva. A saját játékunk szempontjából kombinatív, gyors átadásokkal próbáltunk bontani, amelyekből rengeteg beadásig jutottunk el, tudtunk támadást kialakítani.

Azonban azt is meg kell említeni, hogy a héten dolgozott együtt a csapat ekkora létszámmal hosszabb idő után, a folyamatos betegségek következtében. Többen a csapatból tegnap tudtak először megjelenni a héten (Erdős Dávid, Behovits Máté, Szogolovszkij Sámuel, Nagy Kristóf), nem voltak 100%-os állapotban. Egyértelműen látszódott a csapaton a felkészülési időszak alatti létszám problémák, komoly betegségek nyoma."


bottom of page