top of page
Keresés

"A vízilabda szeretete átlendít a nehézségeken" - Brezovszki Gerda marad kék-fehérben!51 góljával házi gólkirály lett az elmúlt szezonban, ezért és egyéb tényezők miatt is egyértelműen kijelenthető, hogy nélkülözhetetlen a medencéből csapatunk egyik motorja, Brezovszki Gerda. Gerda további egy évig még biztosan klubunkat erősíti majd és szükség is lesz a góljaira és rutinjára, ugyanis az idei szezonban még nagyobb babérokra törne Lukács Dénes csapata. Szerződéshosszabbításának apropójából beszélgettünk vele a gólkirályi címéről, arról, hogy honnan szerzi a motivációját szezonról szezonra, csapat és egyéni célokról és rutinos játékosunk elárulta azt is, hogy ő miben látja a siker kulcsát. Beszélgetésünk végén a már megszokott kérdezz-felelek játékunk keretein belül pedig személyesebb dolgokat is megtudhatunk róla.Egy mostanra szokásossá vált kérdéssel vágjunk is bele: Hogyan értékeled a tavalyi szezont?


Azt gondolom, hogy az első félévben kihoztuk magunkból a maximumot és az hogy a Magyar Kupa legjobb négybe be tudtunk jutni, az egy nagyon nagy dolog volt számunkra és nagy sikerként éltük meg. A második félévben maradt bennem hiányérzet mind egyéni teljesítményt, mind csapat teljesítményt tekintve, úgy gondolom, hogy lehetett volna több a szezonban. Valahogy úgy éreztem belülről, hogy elfogytunk kicsit a végére. Nem tudom, hogy ennek az volt-e az oka, hogy kevesebbet tudtunk cserélni, ugyanis többen voltunk, akik négy negyedeket játszottunk végig csere nélkül. Ez egy idő után sokat kivesz egy játékosból, ez biztosan az egyik összetevője volt annak, hogy nem tudtunk ugyanúgy teljesíteni már a véghajrában, de ebből kell építkezni majd a jövőben.


Tavaly gólkirály lettél 51 góllal, ezt lehet-e szerinted überelni?


Igazság szerint egyik évemet sem úgy kezdem, hogy minél több gólt lőjek és megdöntsem a tavalyi rekordomat, csak szimplán szeretnék jól játszani és mivel egy góllövő pozícióban játszom, ezért szeretném minél több góllal segíteni a csapatot. Örülök neki, hogy ennyi gól összejött tavaly, és ha idén több lesz, nem fogok megsértődni és szerintem a többiek sem. 😊


Ennyi év után honnan veszed a motivációt?


A vízilabda szeretetéből. Nagyon szerintem másból nem tudnám. Nagyon nehéz erre választ adni, hosszú évek állnak mögöttem és akármennyire is nehéz újra és újra minden nyáron elkezdeni, főleg egy hosszú pihenő után, de a vízilabda szeretete átlendít a nehézségeken. Szerencsére mindig újra és újra találok motivációt azért, hogy elkezdjem és száz százalékosan csináljam.Idén már nem edzősködsz, mi ennek az oka?


Nagyon nehéz döntés volt, bár viszonylag hamar megfogalmazódott bennem. Az az oka, hogy nagyon sokat játszom csere nélkül. Főleg az idei szezonban, ahol nagyon sűrű lesz a menetrend és szerda-szombat ritmusban fogunk játszani, így úgy éreztem, hogy nem fogok tudni száz százalékot nyújtani játékosként és edzőként is egyben. Én pedig nem szeretek fél munkát végezni, ezért valamiből le kellett adnom. Úgy gondoltam, hogy talán edző még lehetek később is ha szeretnék, de játszani most tudok, ki tudja még hány évig.


Mik a céljaid erre a szezonra?


Egyénileg és csapat szinten is ugyanaz a célom: Jobb teljesítményt nyújtani, mint tavaly. Úgy gondolom, hogy ebben lehet több és ez csak rajtunk múlik, hogy többet rakunk-e bele. Bízom benne, hogy ha esetleg nem is tudunk majd többet cserélni, mint tavaly, de felnövünk ehhez a feladathoz és túl fogunk tudni jutni azon, hogy nem cserélünk sokat és nekünk kell többet játszani. Biztosan nehéz lesz, de azt gondolom, hogy most már elegendő rutinnal rendelkezünk ahhoz, hogy ezen túljussunk és végrehajtsuk azt, amiért itt vagyunk, és minden nap meghaljunk a vízben, ha kell.


Erősebb lesz szerinted az idei csapat, mint a tavalyi?


Ez mindig nehéz kérdés szerintem, és nyilván nem csak nálunk merül fel, hanem az összes csapatnál így évkezdéskor. Nekünk nem azzal kell foglalkoznunk, hogy kik és hányan mentek el, hanem azzal, hogy akik itt maradtak és akik most jöttek, maximálisan helyt tudjanak állni és be tudjanak illeszkedni a rendszerbe. Szerintem ezzel nem lesz gond. Nem tudok arra választ adni most még, hogy erősebb lesz-e az idei csapat, azt gondolom, hogy mindegy milyen csapattal állunk fel, a maximumot ki kell hozni magunkból minden meccsen és ez a legfontosabb.KÉRDEZZ-FELELEK


Név: 
Brezovszki Gerda

Becenév: 
Csino

Születésnap: 
1998.08.08

Poszt: 
Bal szélső, átlövő

Előző csapat: 
DFVE

Legkedvesebb eredmény: 
2018. 11. 10 európai Szuperkupa győzelem (DFVE)

Edzésfajta amit nem annyira szeretek: 
úszó edzés

Edzésfajta amit leginkább szeretek: 
edzőmeccs

Vízilabdán kívüli kedvenc sport: 
tenisz

Példakép: 
Drávucz Rita

Kedvenc étel: 
Olasz konyha (bármi ami olasz)

Kedvenc ital: 
Gin Tonic

Kedvenc film: 
Harry Potter filmek

Kedvenc sorozat: 
Vaják

Kedvenc zene: 
Azariah számok

Kedvenc könyv: 
Manifesztáció - 7 lépés a lehető legjobb élethez

Kedvenc nyaralós hely: 
Bármilyen tengerpart

Elegáns vagy sportos: 
Mindkettő

Hobbi: 
Síelés

Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén: 
MK top 4, Bajnoki top 4

bottom of page