top of page
Keresés

Aczél Zoltán: „Éhesebb embereket láttam a pályán, mindenki csipkedte magát!”Szerdán hétközi fordulót rendeztek az NB III-ban, a Kerület a Mór otthonában lépett pályára. A találkozót 5-0-ra nyerte csapatunk, Elek Bence, Barczi Dávid, Kokenszky Norbert, Vankó Imre és Tóth László találataival. A meccs egyik érdekessége az volt, hogy Aczél Zoltán kicsit felforgatta a kezdőcsapatát, négy helyen is változtatott a Gyirmót elleni győztes meccs kezdőjéhez képest, de mint a Mester elmondta, erre nyomós okai voltak.


„Nem vagyok a rotáció feltétlen híve, hiszen az embernek van egy elképzelése a bajnokság előtt, van egy kerete, arra ránéz és ezt megpróbálja összepasszolni az elképzeléseivel, azzal a futballal, amit játszani szeretne, majd ehhez alakítja ki a formációt és próbálja belehelyezni, elosztani az embereit ebbe a bizonyos formációba. Persze a heti három mérkőzés felülírja a rotációról szóló elképzeléseimet, hiszen egy héten ennyi meccs minden szinten sokat kivesz a játékosokból, a terhelés nagy. Ezekkel a gondolatokkal alakítottam kicsit a csapaton, a fókuszt már a Bicske elleni vasárnapi mérkőzésen is tartva. A Bicske azért komolyabb játékerőt képvisel, mint a Mór, ráadásul a játékosokban a tüzet is fent kell tartani, ahhoz meg az kell, hogy játéklehetőséget kapjanak. Szóval ennek tudatában rotáltam, illetve azért, mert vannak idősebb játékosok, akiknek a terhelés miatt pihenésre van szükségük. Viszont szerencsére eljutottunk oda, hogy a csapatból mindenki szeretne játszani és rájött mindenki arra is, hogy nem a nevek alapján állítom össze a csapatot és azt várom, azt szeretem látni a pályán, hogy csapatként küzdünk az eredményekért és egymásért. Éhesebb embereket láttam a pályán, aki az utóbbi időben kevesebbet játszott, az jól teljesített, mindenki csipkedte magát. Négy helyen változtattam a csapaton, aztán minél hamarabb meghúztam a cseréket, hogy még többet tudjanak pihenni azok a játékosok, akik az utóbbi időben nagyobb terhelést kaptak.”


A Mester húzása bevált, hiszen túl azon, hogy a csapat jó játékkal rukkolt elő, azok a játékosok is betaláltak, akik az előző találkozókon nem mindig voltak a kezdőcsapat tagjai. Aczél Zoltán elégedetten értékelte a móri meccset, kiemelve, hogy játékosai komolyan vették a találkozót és ezúttal is küzdöttek egymásért.


„Külön öröm számomra, hogy a brusztos Gyirmót elleni sikert követően egy gyengébb – és itt nem szeretném megbántani a Mórt – ellenféllel szemben is fel tudtuk szívni magunkat és a csapat komolyan tudta venni a mérkőzést. Jókor rúgtunk gólt, az első percben szereztük, ezzel pedig az ellenfél defenzív taktikája rögtön borult. Igazából 22 perc alatt lerendeztük a mérkőzést, a góljainkon túl pedig kapufáink is voltak az első félidőben. Ami nagyon tetszett, hogy kreatív volt a csapat, sokat mozogtak a fiúk, voltak nagyon jó teljesítmények, de igazából a legfontosabb, hogy csapat szinten funkcionáltunk jól, szóval elégedett lehetek.


Sok pihenője nem lesz a keretnek, hiszen vasárnap újabb forduló, ezúttal egy hazai találkozó vár a csapatra, amelyen a Bicske lesz az ellenfél.


„A Bicske jó csapat, Csordás Csabi nagyszerű munkát végez, tavaly is jól szerepeltek, voltak jó sorozataik. Jó, korszerű futballt játszik a Bicske, egy kimondottan jól összerakott együttes, amely felvállalja a játékot akár jobb csapatok ellen is. Keményebb mérkőzésre számítok, mint a Mór elleni volt, de ettől függetlenül a csapatot érzem annyira erősnek, hogy ebben az osztályban bárki is érkezzen hozzánk, önbizalommal telve állhatunk ki ellene. Persze nem szabad elbízni magunkat, a földön kell maradnunk, hiszen csak azért, mert rúgtunk nyolc gólt két meccs alatt, az nem jelent semmit, még mindig nem tartunk sehol, továbbra is annak isszuk a levét, ahogy az elején kezdtünk. Jó mérkőzést várok, nehéz találkozót, de szeretnénk itthon tartani a három pontot mindenképpen.”


A Kerület a bajnoki tabella 5. helyéről várhatja a vasárnapi találkozót, riválisunk pedig a 16. pozícióból. A Bicske az eddigi fordulók alatt 11 pontot szerzett, két győzelme van 5 döntetlen és 3 vereség mellett, eddigi találkozóin 17 gólt rúgott és 17-et kapott, idegenben egyszer tudott győzni, egyszer játszott döntetlent, háromszor pedig kikapott. Csapatunk remek formában várja a 11. fordulót, utolsó két mérkőzését megnyerte, 8 gólt rúgott és csak egyet kapott. Remélhetőleg ez a remek sorozat vasárnap sem szakad meg!

bottom of page